Podcast Masters Academy.

Start je eigen podcast en krijg (meer) klanten en opdrachten waar jij blij van wordt

Waarmee je jezelf hoge kosten, techniek frustratie en kostbaar tijdsverlies bespaart

0 +
Podcast afleveringen
0 k+
Luisteraars
0 %
Purpose

"Ik wil mijn brand wel versterken met een podcast, maar waar begin ik?"

"Ik wil wel een podcast om mijn kennis en inspiratie te delen, maar hoe krijg ik al die techniek voor elkaar?"

"Ik wil wel een podcast om mee te liften op de exponentiële podcast groei, maar hoe maak ik mijn onderwerp interessant?"

Jij bent een ambitieuze professional en je zoekt naar een manier om je onvergetelijk te onderscheiden

Jij bent een echte expert in je vakgebied en je wilt je visie met de wereld delen.

Je zoekt naar manieren om dat op jouw eigen manier te doen, zodat je een trouwe fanbase creëert.

Je probeert je boodschap over te brengen via social media en je webstie, maar je merkt dat je daar niet de ruimte krijgt om je verhaal goed neer te zetten. Social media is zo vluchtig, en jij hebt meer te vertellen.

Je hebt wel geadverteerd, maar je merkt dat de kosten daarvan de pan uitrijzen. Is er geen andere manier om nieuwe klanten te krijgen, vraag je je af?

Je hebt wel gehoord van podcasting, maar is dat nou echt iets voor jou? Je hebt het idee dat dat alleen is voorbehouden aan de echte grote ondernemers en bedrijven.

En als je echt overweegt om met een podcast je brand te versterken dan heb je geen idee waar je moet beginnen: Wat moet je vertellen? Hoe krijg je je podcast überhaupt online? Hoe kan je luisteraars krijgen?

Kortom:

Herkenbaar? Schrijf je dan nu in voor de Podcast MasterS Academy: de complete podcast training waarin jij van idee naar succesvolle podcast gaat in drie praktische stappen:

“Mijn eigen podcast bleek dé succesformule voor de groei van mijn bedrijven”

Wat zou je hiervan vinden:

Claim je Expert Plek met Podcasten

Start je eigen podcast waarmee je met alleen jouw eigen stem een trouwe fanbase met ideale klanten creëert, zonder afhankelijk te zijn van doorzichtige sales trucs of dure advertenties.

Speciaal voor ambitieuze professionals zoals jij, ontwikkelde ik de Podcast Masters academy.

De Podcast Masters Academy is dé complete stap-voor-stap training waarin je als ondernemer leert om je eigen succesvolle podcast te starten die niet alleen luisteraars oplevert, maar ook je expert status verhoogt. Mét bijbehorende toffe samenwerkingen en nieuw netwerk als gevolg. En natuurlijk hele mooie klanten en opdrachten die jou energie opleveren in plaats van kosten.

Ook als je nu nog startend bent.

De training zit boordevol technisch support, zodat je niet vastloopt in alle (technische) mogelijkheden die er zijn. Maar ook krijg je kennis en inspiratie over het fundament van jouw podcast: voor wie maak je je podcast eigenlijk? Welke onderwerpen kies je? Hoe krijg je luisteraars? En hoe zorg je ervoor dat je keer op keer waardevolle onderwerpen bedenkt?

Ook als je nu nog niet weet waar je moet beginnen.

In de Podcast Masters Academy leer je om jouw visie, kennis en inspiratie op een natuurlijke manier te delen met je luisteraars. Er komen steeds meer podcasts bij en in de toekomst zal dit alleen nog maar toenemen. In de training leer je hierin onderscheidend te zijn en een podcast met impact neer te zetten.

Ook als je nu nog geen idee hebt hoe.

Door het volgen van de Podcast Masters Academy zijn tientallen ondernemers hun eigen podcast gestart. Van artiest tot coach en van opleiding tot cosmeticabedrijf. Vele ondernemers gingen je voor in het starten van hun eigen podcast door het volgen van de Podcast Masters Academy.

Waarom podcasten?

Sterke stijging

Steeds meer mensen luisteren naar podcasts en in de toekomst zal dit alleen maar toenemen. In 2019 luisterde 2,2 miljoen Nederlanders een podcast. Daarnaast stijgen de advertentie inkomsten van een podcast momenteel met meer dan 20% per jaar.

Ruimte

Wereldwijd zijn er 500 miljoen blogging sites, 31 miljoen You Tube kanalen en maar 800.000 podcast kanalen. Ruimte genoeg dus voor jouw eigen onderscheidende podcast.

Loyaal

Een podcast luisteraar ervaart de band met de maker als heel persoonlijk en luistert doelbewust, loyaal en vol aandacht naar een podcast. Maar liefst 85% van de luisteraars luistert een aflevering helemaal. Een overgroot deel van de luisteraars (88%) luistert de meeste of alle afleveringen van 1 podcast show.

Impact

Met je eigen podcast kun je een geheel eigen podium creëeren waarmee je je visie, kennis en inspiratie op een hele waardevolle manier kunt uitdragen. Daardoor trek je als vanzelf luisteraars die graag naar je luisteren en van je willen leren.

Sales

Met je podcast creëer je een trouwe fanbase van luisteraars die graag naar je luisteren en met je willen samenwerken. Je podcast is daarmee een natuurlijke sales tool, zonder te hoeven husslen, pushen of duur te adverteren.

Niche

Er is in een podcast ruimte voor specialistische content over jouw specifieke expertise. Hiermee kan jouw bedrijf unieke, relevante én waardevolle content maken voor jouw specifieke doelgroep en jij kunt je als ondernemer uniek als expert in jouw niche profileren. Met een podcast kun je dus echt jouw niche aanspreken

Laagdrempelig

Een goede podcast is op een laagdrempelige manier te maken en er zijn podcasts in alle soorten en maten. Er zijn talloze manieren om voor jouw bedrijf een waardevolle en onderscheidende podcast te maken, van Q&A’s tot interviews, van monologen tot hoorspelen, het kan allemaal.

Grote bedrijven als KLM, Nike en Tinder zien de kansen van podcasten in. Zij grijpen nu de mogelijkheid om een waardevolle en onderscheidende podcast neer te zetten, om op die manier hun merk te versterken en klanten aan zich te binden. Maar ook kleinere bedrijven en ondernemers zien in dat podcasten hun juist nu helpt om hun kennis en inspiratie met hun doelgroep te delen. En deden de Podcast Masters Academy.

“Vorig jaar had ik een poging gedaan om met podcasten te beginnen. Maar het bleef bij een poging. Gelukkig kwam Mirjam op mijn pad. Mijn eerste podcast staat online en de volgende staan al klaar. Dankzij Mirjams duidelijke en waardevolle feedback weet ik nu hoe ik het moet doen en waar ik op moet letten."

Elma Maaskant - Eigenaar Cosmetica Bedrijf Creative Cosmetics

“Mirjam heeft mij enorm geholpen met het verder ontwikkelen van mijn podcast. Haar unieke visie heeft mijn concept op zowel creatief als zakelijk vlak naar een hoger niveau getild. Mirjam heeft een scherp oog voor detail, en weet exact wat er nodig is om een podcast te vertalen naar een succesvol businessmodel. Ik kan je zeker aanraden om bij Mirjam aan te kloppen als jij je podcast op een professionele manier wilt neerzetten.”

Deams – HipHop Artiest

"Ik had al een podcast, maar die lag stil, omdat ik niet zo goed wist welke kant ik ermee op wilde. Daarom klopte ik aan bij Mirjam. Wat Mirjam echt onderscheidt van anderen: ze is zonder pretenties. Ze wil écht dat jij goed uit de verf komt en stelt haar talenten ten dienste aan jouw missie en aan jouw verhaal. Heel bijzonder. Ik ken niemand die zó podcast-gek is als Mirjam en dat enthousiasme is absoluut aanstekelijk."

Anke Verbruggen - Leiderschapscoach bij Mama Mojo

Start nu met de Podcast Masters Academy en start in drie simpele stappen (eindelijk) je eigen podcast:

In de Podcast Masters Academy word je 3 maanden begeleid om jouw eigen succesvolle podcast te starten waarmee je een fanbase opbouwt en klanten aantrekt waar jij blij van wordt. Je krijgt super praktische lessen en opdrachten die jou de ingrediënten geven voor jouw eigen onderscheidende podcast met impact. Aan het eind van het traject staat jouw eigen podcast en weet je hoe jij luisteraars krijgt en geboeid houdt.

Daarnaast krijg je 3 maanden begeleiding van podcast expert Mirjam zodat je nooit met vragen blijft zitten.

Dit is de Podcast Masters Academy:

Stap 1: Bedenk

Wat wordt de rode draad in je podcast? Voor wie maak je je podcast? Hoe blijf je je luisteraars boeien? Waar begin je überhaupt? Hoe vaak ga je podcasten en hoe lang worden je afleveringen? Is een vaste in- en outro noodzakelijk? Op welke kanalen publiceer je? Vandaag krijgt je Podcast Plan stap voor stap vorm en beantwoord ik al je vragen.

Stap 2: Creëer

Na het maken van je plan is het in deze stap tijd voor ACTIE. Je hoort niet alleen welke software je daarvoor nodig hebt, maar ook welke apparatuur. Waarvoor heb je een RRS Feed nodig? Naast techniek ook antwoord op al je interview vragen. Hoe houd je structuur in een gesprek? Hoe bouw je een verhaal op? Hoe regel je top gasten in jouw markt? Vandaag krijg je hapklare antwoorden op al je vragen.

Stap 3: Promoot

Hoe krijg je luisteraars voor je podcast en hoe zorg je ervoor dat je de Most Valuable Podcast in je markt wordt? Hoe krijg je via je podcast klanten? Hoe kun je geld verdienen met je podcast? Welke content kanalen kies je om je podcast te promoten? In deze stap ontdek je al mijn geheime inside informatie na 3 jaar zelf podcasten én de klanten die ik inmiddels geholpen heb met hun podcast.

“Niet alleen technische stappen, maar je gehele podcast neerzetten, van idee tot luisteraars krijgen en blijven boeien mét daarbij persoonlijke begeleiding van Experts.”

Leuk je hier te ontmoeten! Mijn naam is Mirjam Hegger, podcast expert én liefhebber van het eerste uur. Met mijn eigen podcast Hooked on Business inspireer ik wekelijks ondernemers en bedrijven over het ondernemerschap. Inmiddels maakte ik meer dan 100 afleveringen, stond mijn podcast meteen op nummer 1 in de categorie business en werd mijn podcast inmiddels meer dan 50.000 keer gedownload. Door mijn podcast ontmoet ik inspirerende ondernemers en lukte het mij door dit ontstane netwerk om tijdens een benefiet event dat ik organiseerde ruim 17.000 euro op te halen voor het goede doel. Ook podcast ik voor andere bedrijven, zoals winst.nl (Eelco de Boer) en Anne Quaars.

Ben jij klaar om van jouw sluimerende podcast idee een Podcast Buzzz te maken waardoor jouw luisteraar wild enthousiast wordt om met jou in zee te gaan?!

“Ik help je persoonlijk om jouw eigen podcast te starten. Dit is niet alleen een online training, want dan blijf je ‘hangen’ als je daadwerkelijk stappen gaat zetten en in actie komt. Dit is het laatste wat ik wil! Het is mijn intentie om al mijn studenten zo snel mogelijk te helpen naar een eigen podcast, zodat ze daarmee net als ik hun bedrijf keihard laten groeien.”

Dit is wat anderen zeggen over de training:

“Je hebt met deze podcast training een deurtje geopend waarvan ik niet echt wist dat die er was. Ik dacht dat ik een echte schrijver was, ik schrijf al jaren blogs en heb ook een boek geschreven. En dus had ik nooit echt gedacht dat podcasten iets voor me was.

Toch werd ik dankzij jouw verhalen nieuwsgierig naar podcasten en zo besloot ik in het diepe te springen. Ik maakte mijn podcast 'project' heel laagdrempelig. Niet te groots. Niet te moeilijk. Niet te serieus. Gewoon iets inspreken. En dat vervolgens editten en online zetten.

Al heel snel merkte ik hoe leuk dit is. Vanuit puur plezier. Ja, de training bevat zeker alle praktische handvatten als het om podcasten gaat, zoals bijvoorbeeld apparatuur en editen. Maar het heeft mij ook zeker over een bepaalde drempel heen geholpen. Want al binnen 2 weken publiceerde ik de eerste afleveringen van mijn eigen podcast! Bizar wat er ontstaat wanneer je de deuren openzet.”

Deborah de Pooter
Coach
“Onlangs volgde ik de podcast training van Mirjam: een erg goede training waar ik veel aan heb gehad. Het is een inspirerende training waar je veel praktische tips krijgt om direct aan de slag te gaan. Het nodigt uit om je stem te laten horen en laat verschillende manieren zien om dit via podcasting te doen. Dank voor de goede training, ik kan deze zeker aanbevelen.”
Sayma Kuipers
Trainer
“Ik heb meegedaan met de training omdat alles zelf uitzoeken gewoon heel veel tijd kost. Belangrijkste inzicht was dat het er geen ding bij moet worden. Het moet passen in je strategie. De eerste podcast van AMV Ambitie Maakt Verschil is een feit. “
Marjon de Vroomen
opleidingsinstituut AMV

“Ik heb bij Mirjam de Podcast-training gevolgd om mijn eigen podcast te starten. De waarde die Mirjam geeft, is enorm! Niet alleen leert ze je nadenken over de inhoud, maar juist ook over de techniek en de marketing erachter. Kortom; het complete plaatje.

Ik heb nu echt goede informatie én inspiratie om eindelijk écht met mijn podcast te beginnen. Top om dit van dé expert op podcast gebied te horen. Dankjewel Mirjam!”

Loes Heijmans
diabetes expert
“Mirjam is op en top een podcast expert. Zij brengt haar kennis overzichtelijk, inspirerend en compleet over in haar online cursus ‘In 3 dagen je eigen podcast.’ Deze training geeft zelfvertrouwen om mijn eigen podcast te starten, nu ik weet hoe ik dit inhoudelijk en technisch moet aanpakken. Een aanrader voor elke ondernemer, die een podcast wil starten.”
Monique Helfrich
Stemtrainer

Je kunt aan deze training voor slechts 795 euro excl. BTW deelnemen.​

Veelgestelde vragen

Er zijn al zoveel podcasts, waarom zou ik een podcast starten?

Als je naar cijfers kijkt, zijn er op dit moment 500 miljoen blogging sites, 31 miljoen You Tube kanalen en maar 800.000 podcast kanalen. Wereldwijd. De Verenigde Staten, China en Zweden zijn grote podcast landen. Zeker als je in Nederland kijkt, zijn er nog maar heel weinig bedrijven die de kracht van podcasting inzien én pakken. Ruimte genoeg dus voor jouw eigen onderscheidende podcast waarin jouw missie, visie en expertise te horen is.

Is dit wel het juiste moment om een podcast te beginnen?

Door de Corona crisis zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Natuurlijk wordt er gewerkt, maar er is ook veel tijd voor bijvoorbeeld bijscholing. Maar ook voor inspiratie, juist vanuit jouw unieke kijk op de wereld. In een podcast is daar ruim gelegenheid voor. Juist nu.

Wat krijg ik nu eigenlijk?

De training 'Podcast Masters Academy'

Elke maand zowel een inhoudelijke als technische Q&A

3 maanden toegang tot de Q&A's

Persoonlijk Podcast Plan

Duidelijke opdrachten

Techniek Check List

Life time toegang tot de online training

Er is heel veel informatie op internet te vinden over het starten van een podcast, wat is dan de meerwaarde van de Podcast Masters Academy?​

Klopt, het internet staat vol met informatie over podcasten. Grote kans dat je die ook al lang gecheckt hebt 😉 Maar de kans is groot dat je verdrinkt in de hoeveelheid informatie en keuzes waardoor je niet zo snel tot actie overgaat. De structuur is ver te zoeken op internet en iedereen zegt weer wat anders.

Wees eens eerlijk, hoeveel heb je daadwerkelijk voor elkaar gekregen door het kijken van al die video’s?

In de Podcast Masters Academy leer je van A-Z hoe jij je eigen podcast start in de juiste volgorde. Met concrete stappen die niet op internet te vinden zijn.

Waardevoller is misschien nog wel de persoonlijke hulp die je krijgt van podcast expert Mirjam Hegger en technische hulp van haar man Sander Hegger. Waardoor je niet gaat zwemmen in een overload aan informatie en niet vastloopt als je wel hoort WAT je moet doen, maar niet HOE.

In de Podcast Mastery krijg je precies te horen HOE je jouw podcast met alle stap voor stap video’s en kant-en-klare templates. Daarnaast krijg je toegang tot een geweldige groep mede-Podcast Masters die net als jij hun eigen podcast hebben gestart of gaan starten.

En door het doen van de investering, maak je een commitment naar jezelf toe op het moment dat je in jezelf investeert. Het laat zien dat je jouw podcast, en daarmee jouw groei, serieus neemt en bereid bent om daar tijd en middelen in te steken. Kijk maar naar de deelnemers die je voorgingen in de Podcast Mastery Training.

Met mijn persoonlijke hulp én de andere deelnemers om je heen start je nu wél eindelijk je eigen podcast. En blijft het niet bij een hobby, maar krijg je luisteraars én leer je hoe je ervoor zorgt dat je waardevolle afleveringen blijft maken. Zodat jouw bedrijf groeit met je eigen podcast. Net als die van mij. En dat geef ik met liefde aan jou door. Voor maar 5,50 per dag zelfs 😊

Wanneer starten we?
Je hebt direct toegang tot de Podcast Masters Academy zodra jij je hebt aangemeld, er is geen start datum. Je kunt dus direct aan de slag met je podcast! De Q&A’s zijn om de week, waardoor je nooit lang hoeft te wachten om je vragen te stellen. En tussendoor kun je je vragen 24/7 kwijt in de Podcast Masters Community. Naast de Q&A’s zijn er ook eens per maand inspirerende Gast Calls met Experts. Deze 100-uurs actie geeft je geen 3 maar 6 maanden toegang tot de Q&A’s en exclusieve Gast Calls.
Is het programma ook voor mij geschikt?

De Podcast Masters Academy is geschikt voor alle podcast makers in spé die hun verhaal kwijt kunnen op een innovatieve manier. Je kunt nu nog echt een voorloper zijn, omdat er nog maar weinig podcasts in Nederland zijn.

Techniek is echt een ramp voor mij, is podcasten dan wel mogelijk voor mij?

Het programma neemt je stap voor stap mee in de techniek van het podcasten. Inmiddels zijn er meer dan 100 mensen die de Academy hebben gevolgd of volgen en deze 100 zijn zeker niet allemaal een technisch wonder. Verre van zelfs (ik ben daar zelf 1 van trouwens 😉). Ook ken ik collega’s die totaal geen technische achtergrond noch affiniteit hebben die een succesvolle podcast hebben opgezet. Dus: wil je de techniek stap-voor-stap en klik-voor-klik leren, dan is de Academy echt een goede plek voor jou.

Kan ik de kosten van het programma aftrekken van de belasting?

Ja. Als je ondernemer bent, kun je de kosten aftrekken, want het zijn kosten die je maakt voor het bedrijf.

Hoe lang heb ik toegang?

Je hebt direct toegang tot de Podcast Masters Academy zodra jij je aanmeldt, er is geen start datum. Je kunt dus direct aan de slag met je podcast! De Q&A’s zijn om de week, waardoor je nooit lang hoeft te wachten om je vragen te stellen. En tussendoor zijn ook nog eens inspirerende Gast Calls met Experts. Deze 100-uurs actie geeft je zes in plaats van 3 maanden toegang tot de Q&A’s. En bij deze actie krijg je ook nog eens Lifetime toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving waarin je alle video’s, werkboeken, modules, lessen en kant-en-klare templates vindt. Daardoor kun je ook als je straks gestart bent, de lessen in je eigen tijd terugkijken.