Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 1

Welkom bij Dag 1 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Inspireer

Als expert zijn we vaak geneigd te informeren in plaats van inspireren. Dat kan in een podcast best saai worden. Een podcast is juist uitstekend geschikt om juist ook achtergronden te vertellen, te verdiepen en dus te inspireren. Natuurlijk kun je informatie wel inspirerend brengen, bijvoorbeeld door een verhaal te vertellen in plaats van een simpel stappenplan of theoretische verhandelingen.

Kortom: ik merk dat experts geneigd zijn om luisteraars te overspoelen met tips, weetjes en theorie, terwijl onze luisteraars geïnspireerd willen worden door mooie verhalen, toffe gesprekken en verdiepende achtergronden.

Kun je wel wat (nieuwe) inspiratie gebruiken voor je podcast? Blader door tijdschriften, kijk formats van tv-programma’s en doe inspiratie op voor jouw afleveringen.

Opdracht: Maak de transitie van informatie naar inspiratie. Spreek vandaag een verhaal over je laatste vakantie in op de voicerecorder van je telefoon in waarbij je geen feitelijke opsomming doet, maar er een tof, spannend verhaal van maakt. Max 5 minuten. Let’s GO!

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.