Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 10

Welkom bij Dag 10 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Zet door

Hoe start je toch een eigen podcast, terwijl je enorm opziet tegen de technische shizzle?

En, als je al een eigen podcast hebt: hoe zet je door als je gast op het allerlaatste moment afzegt? Of als blijkt dat een interview van een uur die je net hebt gehad niet is opgenomen?

Kortom: hoe houd je het leuk als je geen zin hebt of alles tegenzit?

Inmiddels podcast ik zelf zes jaar over diverse onderwerpen en ken ik zelf talloze uitstel- en breek-momentjes. Hoe houd je het leuk?

Onlangs maakte ik het allereerste podcast tijdschrift van Nederland, het Podcast Masters Magazine. Daarin deel ik 9 tips om fun te krijgen en houden in podcasten. Je downloadt het magazine helemaal gratis via mirjamhegger.nl/online-magazine

Vandaag deel ik de Gouden Tip die ik zelf heel vaak toepas, en dat is je stip op de horizon heel goed helder hebben. Want de belangrijkste fun om je podcast te maken, haal je uit de drive die je hebt om jouw kennis, entertainment, inspiratie en expertise te delen. De opdracht van vandaag sluit daar helemaal bij aan.

Opdracht:

Om de impact die je wilt maken met je podcast echt te voelen en voor je te zien, kun je jezelf 1 hele simpele vraag stellen. Namelijk: welke beweging wil jij in gang zetten? Waar ben je bijvoorbeeld heel erg voor, bijvoorbeeld voor een gezonde leefstijl. Maar ook: waar ben jij heel erg tegen? Bijvoorbeeld: tegen teveel fastfood eten. Zie voor je hoeveel levens jij kunt veranderen door het delen van jouw kennis, ervaringen en inspiratie via jouw podcast. Voel de beweging die jij in gang kunt zetten met jouw podcast. Op die manier wordt het super makkelijk om door te zetten. Laat je horen!

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.