Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 12

Welkom bij Dag 12 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Activeer

Eerlijk is eerlijk, als ondernemer wil je dat je podcast ook echt iets oplevert, anders heb je er een zoveelste ‘to do’ op je to list bij. Of nog erger: een nieuwe hobby. Daar hebben wij ondernemers echt geen tijd voor, toch?!

Daarom vandaag in de Podcast Inspiratie Adventskalender de nummer 1 manier om klanten uit je podcast te krijgen.

Welke format je nu ook hebt of gaat kiezen voor je podcast en met format bedoel ik bijvoorbeeld interviews of solo-afleveringen in je podcast, ik raad je altijd aan om de interactie met je luisteraars op te zoeken. Betrek ze bij je verhaal. Bijvoorbeeld door vragen te stellen: werkt dit ook zo bij jou? Welk inzicht krijg je als je dit hoort? Daarmee activeer je je luisteraar om ook echt in actie te komen.

Je kunt ook de interactie zoeken met je luisteraar door een winactie te koppelen aan je aflevering. Bijvoorbeeld door het weggeven van een boek die je gast heeft geschreven. Of kaartjes voor jouw event.

Interactie zorgt ervoor dat je luisteraar verbinding met je krijgt. Je luisteraar voelt zich gehoord en gezien en dat is natuurlijk wat je wil met je podcast, want je maakt je podcast uiteindelijk voor je luisteraar. Dus: zoek de interactie met je luisteraar op!

Opdracht:

Bedenk een leuke winactie voor je podcast, ook als je nog geen podcast hebt. Bedenk: wat zouden je luisteraars moeten doen om de prijs te winnen? Bijvoorbeeld een DM sturen of een screenshot delen op social media of een slagzin afmaken. En wat ga je weggeven?

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.