Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 15

Welkom bij Dag 15 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Bedenk

Waar zal ik nu precies over gaan podcasten? Een vraag die ik regelmatig krijg van zowel podcast-makers die al een podcast hebben als aanstormende podcast-makers.

Deze vraag is super simpel op te lossen met mijn Podcast-Boom-methode die ik in deze Podcast Inspiratie Adventskalender exclusief met je deel.

Ok, zie allereerst een boom voor je. De stam van de boom is het hoofdthema van je podcast. Stel, je bent een vitaliteitscoach voor overheidsinstanties en je wil je eigen podcast starten. De podcast boomstam zou dan kunnen zijn: gezondheid.

De takken aan je boom zijn de sub-thema’s van je podcast. Voor deze vitaliteitscoach zouden dat bijvoorbeeld voeding, beweging en slaap kunnen zijn.

Vervolgens zijn de blaadjes aan je podcast-boom de subonderwerpen van je podcast. De vitaliteitscoach kan bijvoorbeeld rondom voeding kennis delen over gezonde snacks, snelle ontbijtjes of de nadelen van diëten of tips om nooit meer te snoepen.

De onderwerpen voor je podcast worden een stuk helderder als je met de podcast boom methode de onderwerpen van je podcast bedenkt. Op die manier creëer je een onuitputtelijke contentbron en heb je nooit meer gebrek aan onderwerpen voor je podcast-afleveringen.

Opdracht: Brainstorm met de Podcast Boom Methode minimaal 1 hoofdthema, 3 subthema’s en 5 sub-onderwerpen om (nieuwe) podcast-aflevering mee te maken.
Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.