Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 16

Welkom bij Dag 16 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Groei

De meest beproefde strategie om je podcast te laten groeien, is om anderen te gaan interviewen voor je podcast. Dat kunnen andere experts zijn, maar ook klanten of collega’s.

Stel, je bent personal trainer en je krijgt veel vragen over slaap, terwijl dat niet jouw eigen expertise is. Dan kun je een specialist op het gebied van slaap uitnodigen in je podcast en hem of haar het hemd van het lijf vragen over slaapritme, bedtijden en slaaptips.

Of je bent een biologische boer met een winkel die je graag wil uitbreiden. Dan kun je je klanten uit de winkel vragen om in gesprek met je te gaan in je podcast, waarin je ze vraagt hoe ze bij je terecht zijn gekomen, waarom ze kiezen voor biologische voeding en welke recepttips ze hebben voor de luisteraars.

Na het interview vraag je of je interview-gasten het interview willen delen met hun netwerk, zodat je gebruik maakt van elkaars bereik. Dat is de beste groeistrategie die er is. Alleen kom je ver, maar samen kom je verder.

Opdracht: Kijk of je een interview-gast kunt vinden met een groot bereik, bijvoorbeeld met veel social media-volgers of een grote e-mail lijst. Stuur deze persoon vandaag nog uitnodiging om te gast te zijn in jouw podcast!

Opdracht:

Kijk of je een interview-gast kunt vinden met een groot bereik, bijvoorbeeld met veel social media-volgers of een grote e-mail lijst. Stuur deze persoon vandaag nog uitnodiging om te gast te zijn in jouw podcast!

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.