Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 18

Welkom bij Dag 18 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Rode draad

Als podcast-maker (to be) worstel je misschien met de vraag: welke gast kan ik het best vragen in mijn podcast? Welke onderwerpen bespreek ik wel of juist niet?

Alles wordt makkelijker als je de rode draad van je podcast helder hebt.

Je rode draad is als het ware de onderzoeksvraag waarmee je alle afleveringen in je podcast maakt. Als je je rode draad weet, kun je makkelijker keuzes maken om een aflevering wel of niet te maken. Vraag je je af of een bepaald onderwerp of gast in je podcast past? Check je centrale vraag.

De rode draad in mijn Podcast Masters Podcast is bijvoorbeeld hoe kun je zo snel en makkelijk mogelijk een eigen podcast starten, luisteraars krijgen en er geld mee verdienen.

De rode draad van de Chaos in de Orde podcast van mijn klant Rachel Levi is de zoektocht naar het doorbreken van oude patronen binnen vastgeroeste organisaties. De centrale vraag in haar afleveringen is hoe we die oude patronen kunnen doorbreken en meester kunnen worden in creativiteit en innovatie.

De rode draad krijg je helder door je af te vragen: wat is de centrale vraag die ik beantwoord wil hebben in mijn podcast?

Opdracht: Ga op zoek naar de rode draad en centrale vraag in jouw podcast. Welke vraag houdt jou en je potentiële klanten echt bezig? Stel deze vraag aan minimaal 3 ideale klanten.

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.