Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 19

Welkom bij Dag 19 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Format

Als je een willekeurig tijdschrift openslaat of naar een populaire talkshow kijkt, dan zal je al snel een bepaalde indelling, het concept, herkennen. De inhoudsopgave en een column zijn meestal het eerste dat je in een magazine ziet. Denk aan het Linda Magazine of de Quote. Het VPRO-programma Zomergasten heeft al sinds 1988 hetzelfde concept, waardoor je precies weet wat je kunt verwachten.

Zo’n concept noem je ook wel een format. Alle populaire podcastes hebben een format. Dat hoeft echt niets ingewikkelds te zijn. De populaire podcast van Joe Rogan gebruikt een supersimpel format. Hij zet gewoon een microfoon neer bij een interessant gesprek met een gast en dat is al jarenlang zijn format. Inmiddels maakte hij meer dan 2.000 afleveringen waarin hij interessante mensen zoals Elon Musk en Quentin Tarantino, maar ook onze eigen Wim Hof en Adam Curry interviewde.

Welke format moet ik kiezen? Hoor ik vaak als vraag. Natuurlijk is het een heel persoonlijke keuze die je maakt. In mijn gloednieuwe boek ‘Succesvol Podcasten voor ondernemers’ lees je de zes meest voorkomende podcast-formats en ontdek je wat de voor- en nadelen zijn van deze formats. Mijn boek stond na de lancering meerdere weken op nummer 1 en kun je nu nog zonder verzendkosten aanschaffen via deze link.

Natuurlijk kun je ook zelf inspiratie opdoen voor het format van je podcast. Luister andere podcasts, kijk YouTube-shows en kies op deze manier jouw eigen favoriete podcast-format.

Opdracht: Doe inspiratie op in magazines, tv-programma’s en andere podcasts en kies daarna het format voor jouw eigen podcast.

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.