Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 20

Welkom bij Dag 20 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Geheim

Vandaag op Dag 20 is het woord in de Podcast Inspiratie Adventskalender Geheim. En nogmaals, als je de Adventskalender nog niet hebt gedownload, doe dat dan nu gratis via mirjamhegger.nl/advent

Yes, vandaag deel ik mijn allergrootste podcast-geheim met jou!

Want als ik kijk naar het belangrijkste succes-ingrediënt van de 4 verschillende podcasts die ik maakte sinds 2016, naast de inmiddels honderden podcast-makers die ik mocht helpen met het starten, luisteraars krijgen en geld verdienen met hun podcast, dan kan ik maar 1 ding ontdekken.

Eerlijk gezegd denk ik dat het een wat andere uitkomst is dan je verwacht én ik zie dit nog heel vaak mis gaan bij podcast-makers in spé, omdat ze precies het tegenover gestelde doen.

Ok, wat bedoel ik precies?

Mijn geheim is het best samen te vatten in deze quote:

Done is better than perfect.

En ja, door deze quote heb ik niet alleen heel veel afleveringen gemaakt, ik denk inmiddels met mijn 4 podcasts en de podcasts die ik in opdracht maakte wel meer dan 1.000 afleveringen. Maar heb ik ook een prachtig snelgroeiend bedrijf opgebouwd waarin ik volledig mezelf kan zijn, alleen maar doe wat ik het allerliefste doe en de allerleukste klanten mag helpen.

Als ik daarop terugkijk en dan bedenk wat het belangrijkste ingrediënt is wat heeft bijgedragen aan het succes van zowel mijn podcast als mijn bedrijf. Dan is het dit:

Geen perfectie, maar stappen zetten, fouten maken en weer opnieuw doen. Fouten maken, opnieuw doen enzovoorts!

Als ondernemer wil je natuurlijk op een slimme manier je tijd en geld optimaal inzetten. Natuurlijk snap ik dan dat je je afvraagt of een podcast je daarbij gaat helpen.

Wat ik in ieder geval weet, is dat als ik niet met mijn podcast was gestart, ik niet op een hele leuke en makkelijke manier mijn stem beter had leren kennen, waardoor ik dit jaar zonder veel zenuwen een hele dag een podcast-event gaf voor een uitverkochte zaal. Ik had ook niet zo’n sterk netwerk opgebouwd waardoor ik nu wanneer ik maar wil kan appen met de tofste A-players in de markt als ik ergens tegenaan loop in mijn business. En was mijn bedrijf niet razendsnel naar een 6-figure business gegroeid. En had ik ook geen boek geschreven wat meteen de eerste weken op nummer 1 stond.

Dus als jij ook een autoriteit wil worden in jouw markt. Als je wil groeien naar en winstgevend bedrijf. En als je op een super leuke manier ook een heel fijn netwerk om je heen wil verzamelen, zonder dat je daar heel veel tijd en geld in hoeft te investeren.

Dan weet ik in elk geval dat er 1 ding is wat daarbij niet helpt. Terwijl ik het wel heel veel podcast-makers en podcast-makers in spé zie doen. Want ze willen eerst precies weten welke microfoon het beste is. Hoe ze alle uh-tjes en versprekingen uit de opnames kunnen editten. En welke onderwerpen nu precies het beste zijn.

Allemaal te bundelen in de categorie perfectionisme. Terwijl dat precies hetgeen is wat mij niet heeft geholpen.

Heel eerlijk?

Ik had ook geen idee! Ik vond het ook spannend! Ik wist ook niet precies hoe het moest en een technisch wonder ben ik al HELEMAAL niet.

Maar ik ben wel gewoon begonnen met de eerste opnames.

Was het perfect?

Nee! Verre van.

Maar ik heb ze wel gepubliceerd. Terwijl ze niet perfect waren.

Dus! Het is tijd om je perfectionisme definitief aan de kant te zetten, afscheid te nemen van uitstellen en twijfelen en yes: je eerste opnames te maken!

Opdracht:

Neem binnen 5 minuten na het lezen van deze tekst een eerste podcast-aflevering met de audio-recorder van je telefoon op waarin je in maximaal 10 minuutjes deelt:

  • Wie ben je
  • Waarom start je deze podcast
  • Wat kunnen je luisteraars verwachten (bijvoorbeeld solo-afleveringen of interviews, frequentie van de afleveringen e.d.)
Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.