Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 22

Welkom bij Dag 22 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Doe

Een klassieke fout die ik veel (aanstormende) podcast-makers zie maken, is het tussentijds stoppen, daarin heb je gister een belangrijke stap gezet. Heb je de opdracht van gister nog niet gedaan, doe dit dan nu alsnog.

Een andere grote fout die ik vaak zie, is het blijven hangen in ideeën, het bedenken van onderwerpen en het maken van plannen.

Maar met het maken van plannen, heeft nog nooit iemand een succesvolle podcast gekregen. Het gaat echt om het zetten van stappen, het echt gaan Doen.

Daarom vandaag een super simpele QuickStart, een korte gids met vier stappen om je podcast succesvol te starten of herstarten. Dit is ook meteen de opdracht van vandaag:

Opdracht:

Stap 1: Bepaal de onderwerpen van je eerste 3 afleveringen met de podcast-boom methode van dag 15 uit deze Podcast Inspiratie Adventskalender.

Stap 2: Neem een intro van maximaal 30 seconden op waarin je de titel en maker of makers van je podcast noemt en in 1 zin vertelt waar je podcast over gaat. Dus 3 ingrediënten: titel, maker en waar het over gaat.

Stap 3: Neem je eerste drie afleveringen op. Vervolgens plak je de intro die je in stap 2 hebt opgenomen voor je 3 afleveringen en evt kun je ook nog een outro toevoegen.

Stap 4: Publiceer je afleveringen bij je podcast-host en als je hulp wil bij het kiezen van een passende podcast-host, ga je naar mirjamhegger.nl/host

Stap 5: Je eigen podcast is nu een feit, promoot je podcast op al je social media kanalen, ook via Whatsapp en je emaillijst, zodat de luisteraars voor jouw podcast kunnen kiezen!

Wow, we hebben nog 2 dagen voordat deze Podcast Inspiratie Adventskalender eindigt, maar jij hebt nu jouw eigen podcast al gelanceerd, gefeliciteerd! Als je wil weten hoe je meer luisteraars krijgt, deel ik een bewezen tip op dag 16 van deze Adventskalender.

Heel veel succes en natuurlijk plezier gewenst met deze Quick start en tot morgen, want je hebt nog 2 dagen tegoed met hele waardevolle podcast inspiratie tips!

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.