Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 23

Welkom bij Dag 23 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Verlicht

Waar word jij heel blij van en waarmee zou je de wereld verlichten als je jouw boodschap veel meer naar buiten zou brengen? De afgelopen Adventstijd heb je alle ingrediënten voor het succesvol (her)starten van jouw eigen podcast ontvangen. Nu de Adventsperiode én deze Adventskalender bijna eindigt, is het tijd om je luisteraars écht te verlichten met jouw boodschap.

Want je kunt alles helemaal op orde hebben met je podcast: precies de goede microfoon en voilá je onderwerpen tip-top in orde. Maar als je je luisteraar niet echt raakt. Dan weten weinig luisteraars je te vinden én blijven hangen.

Misschien denk je nu dat het heel ingewikkeld is en dat je diep moet gaan graven om te weten hoe je de luisteraar kunt raken en dus kunt aantrekken met jouw informatie en informatie. Vraag je je af wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je luisteraar geboeid blijft.

Maar ik zal je vast verklappen dat je jezelf maar 1 simpele vraag hoeft te stellen en dat je die vraag zelfs in 1 simpele zin kunt beantwoorden.

Waardoor je je luisteraar niet alleen aantrekt en boeit met dat wat jij te delen hebt, maar er ook nog eens voor zorgt dat je luisteraar zit te wachten op jouw afleveringen en heel graag iets van je wil kopen of met je wil samenwerken.

Ik zal de vraag zo met je delen in de opdracht, maar ik wil je 1 ding meegeven: Stop je inspiratie niet langer in het donker, zeker in deze donkere tijd. Maar verlicht jouw luisteraar met jouw unieke boodschap in jouw podcast. Wat is jouw unieke boodschap? Dat kun je achterhalen met deze ene simpele vraag en dat is meteen de opdracht van vandaag.

Opdracht:

Geef antwoord op de vraag: Waarmee verlicht je letterlijk en figuurlijk het leven van anderen? Misschien vind je het nog moeilijk om antwoord te geven op deze vraag. Benader dan nu meteen minimaal 3 klanten of oud-klanten waarbij je vraagt wat je voor hem of haar betekent of betekend hebt. Als je nog geen klanten hebt, kun je ook collega’s of oud-collega’s of opdrachtgevers vragen. Ook kun je mensen in je omgeving vragen. Extra tip: schrijf de kwaliteiten die de anderen noemen met een watervaste stift op een kerstbal of kerstster en hang deze bij je op in huis. Op deze manier word je nog eens extra herinnerd aan het licht dat jij aan anderen geeft.

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.