Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 4

Welkom bij Dag 4 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Kies

Kies en je wordt gekozen!

Deze quote heb je misschien eerder gehoord en geldt ook voor je podcast. Want: hoe sterker jij een keuze maakt in bijvoorbeeld je onderwerp of doelgroep, hoe makkelijker een luisteraar voor jouw podcast kan kiezen.

Ok, kies en je wordt gekozen. Maar kiezen geeft ook kiespijn! Herkenbaar?

Want als je een podcast over gezondheid maakt, dan is die toch voor iedereen die gezonder wil worden interessant? Of als je afleveringen voor senioren maakt, dan is het toch logisch dat alle mensen boven de 75 jaar oud er waarde uithalen?

Yes, ik snap je punt. Toch raad ik je aan om nog specifieker te kiezen. Zelf is mijn podcast én bedrijf in een stroomversnelling geraakt toen ik de keuze maakte om me volledig te richten op mijn grote liefde, namelijk: podcasten! Dus: durf te kiezen 😊

Opdracht: Ga na waar jij nog sterker kunt kiezen als het gaat over je onderwerp of doelgroep voor je podcast. Ben je bang dat je een te kleine doelgroep of te specifek onderwerp kiest? Luister dan deze podcast aflevering waarin je een interview hoort met Romana Switzer die dit succesvol doet met haar Keto Queen Podcast.

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.