Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 5

Welkom bij Dag 5 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Verras

Ga je voor drop-appel smaak? Of toch voor vanille?

Een keuze die ik veel podcast-makers zie maken, is vanille. Vanille is veilig. Je weet precies wat je krijgt en precies hoe het smaakt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor interviews, omdat je alle podcasters ziet interviewen. Je gaat voor een gast die je kent, in plaats van die bekende Nederlander te vragen waar je zo nieuwsgierig naar bent. Of je slaat de veilige weg in door solo-afleveringen op te nemen, omdat je überhaupt geen gast durft te vragen in de angst een ‘nee’ te krijgen.

Ok. Ik snap je. Vanille is veilig. Maar ook een heel klein beetje (noem het gerust heel erg 😉) sáái!

Vandaag wil ik je uitnodigen te verrassen. Door iets te doen wat je nog nooit eerder deed. Door een keuze te maken die je nog niet eerder om je heen zag. Kortom: door een compleet andere weg in te slaan. Eng? Begin dan met een klein stapje. Elke stap is er 1, hoe klein ook.

Opdracht: Doe iets wat je nog niet eerder deed of durfde als het gaat om je podcast. Zing, terwijl je dat nooit eerder in je podcast deed. Voeg humor toe in je serieuze business-podcast. Neem 7 in plaats van 1 aflevering op per week. Verras daarmee jezelf én anderen!

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.