Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 6

Welkom bij Dag 6 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Reeks

Weet je nog niet goed of het podcast-avontuur je zal bevallen en wil je eerst eens kijken of het iets voor je is? Ben je niet zo’n gewoontedier en heb je geen zin om elke week of dag te podcasten?

Dan heb ik de oplossing voor je: podcast in reeksen of seizoenen. Ook als je al een podcast hebt, kun je dit gewoon prima gaan toepassen. In Amerika wordt dit al veel toegepast, in Nederland zie ik het nog maar weinig.

Je kunt ervoor kiezen om een apart podcast-kanaal rondom een specifiek topic te starten. Maar je kunt ook aan een aparte reeks binnen jouw eigen podcast denken. Stel, je bent voedingscoach. Dan kun je een reeks van vijf afleveringen opnemen over recepten,. Vijf afleveringen over afvallen. En vijf afleveringen over mindset. Op die manier heb je een mooie reeks bij elkaar en hoef je niet telkens nieuwe afleveringen te maken. Handig als consistentie niet je ‘middle name’ is!

Ook kun je werken in seizoenen. Je sluit dan net als bijvoorbeeld in voetbal competitie een zomerseizoen af en begint wanneer jij wil een nieuw seizoen.

Werken met reeksen en seizoenen is super handig als consistentie niet je ‘middle name’ is!

Opdracht: Kies een thema waar jij helemaal enthousiast van wordt en maak een reeks rondom dit specifieke reeks in je bestaande (of nieuw te starten) podcast.

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.