Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 7

Welkom bij Dag 7 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Herhaal

Wat is het laatste concert waar jij was? Met wie was je daar? Kun je de sfeer nog herinneren? Was het op een kleine, intieme locatie? Of stond je biergooiend en zwetend tussen een grote mensenmassa met je poten in de blubber?

Het gevoel van een concert vergeet je nooit. Zeker niet als het je idool is, van wie je al jarenlang zelf platen draait.

Zelf ben ik een enorme fan van Bruce Springsteen (anyone with me? Reply op deze mail!) Ik heb tientallen concerten van hem bezocht in zowel binnen- als buitenland. Ik overigens niet alleen. Bruce is een familiedingetje. Ik ga er samen met met onder andere mijn vader, oom en tantes naartoe. Inderdaad, met z’n allen in de blubber als het even moet 😉

Bruce heeft net een nieuw album uitgebracht. Super mooi! Toch, als ik volgend jaar juni naar zijn concert ga, hoop ik dat hij niet alleen zijn nieuwe nummers speelt. Maar juist ook zijn klassiekers zoals Dancing in the Dark en Born to run.

Wie is jouw lievelingsband of artiest?

Stel, je gaat naar een concert binnenkort waar die geprogrammeerd staat. Wil je dan alleen nieuwe songs horen? Waarschijnlijk wil je juist ook de grote hits van jaren geleden meezingen. Want dat brengt herinneringen naar boven en geeft je een goed gevoel.

Misschien denk je nu: wat heeft een concert van mijn idool te maken met podcasten?

Dat ga ik je vertellen.

Zoals het telkens maar weer herhalen van je lievelingsliedjes, zo is het ook met onderwerpen voor je podcast. Jij denkt waarschijnlijk dat je luisteraar die al zo vaak heeft gehoord. Maar niets is minder waar. Je luisteraar zit te wachten op nóg een verhaal over jouw topic, in mijn situatie bijvoorbeeld over podcasten. Liefst willen mensen daar nog vaker over horen. Nogmaals, denk aan jouw idool. Ook dan wil je dat hij of zij steeds dezelfde liedjes speelt.

Hoe kun je dit vertalen naar je podcast of podcast to be? Vooral door niet bang te zijn om te herhalen. Jouw luisteraar smult van jouw verhalen, anekdotes en kennis.

Je hoeft niet letterlijk te herhalen. Je kunt het ook nét in een iets ander jasje stoppen. Voeg een paar stappen aan je succesvolle stappenplan toe. Of steek je goedbeluisterde podcast net iets anders in. Verbeter je artikel met de nieuwe kennis die je inmiddels hebt opgedaan. En pas op deze manier de kracht van herhaling toe!

Opdracht: Maak een top 10 van jouw bestgelezen blogs, artikelen of mails. Of als je een podcast hebt, zoek dan op wat jou top 5 best beluisterde afleveringen zijn. Wees creatief en bedenk een net iets andere invalshoek of vul je content aan met nieuwe inzichten.

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.