Podcast Inspiratie

Adventskalender

dag 9

Welkom bij Dag 9 van de Podcast Inspiratie Adventskalender waarbij je 24 dagen lang podcast-inspiratie en opdrachten krijgt, zodat jij in no-time je eigen podcast start, luisteraars krijgt en er geld mee verdient.

Ga met je muis over de afbeelding hieronder en ontdek het woord van vandaag. Scroll nog wat verder naar beneden op deze pagina en ontdek de podcast inspiratie die bij het woord van vandaag hoort. Ook vind je daar de podcast-aflevering van vandaag. Let’s Go!

Vertel

Hoe krijg ik meer luisteraars voor mijn podcast? Een vraag die ik vaak krijg. Laatst nam ik er deze podcast aflevering over op waarin je maar liefst 14 strategieën hoort waarmee je meer luisteraars krijgt voor je podcast of podcast to be.

Een van de belangrijkste elementen om niet alleen luisteraars te krijgen, maar er ook voor te zorgen dat ze razendenthousiast worden en blijven, is het vertellen van verhalen. Je hoorde op Dag 1 in deze Adventskalender dat het belangrijk is om te switchen van Informeren naar Inspireren. Want het delen van gort droge theorie, vinden de meeste luisteraars oersaai.

Ok, maar hoe vertel je nu een goed verhaal? In mijn Podcast Summit, die ik inmiddels 4x heb georganiseerd, stelde ik precies deze vraag aan de doorgewinterde podcast-makers die ik ondervroeg. En het antwoord zal je verbazen. Ze zeiden namelijk, allemaal in iets andere bewoording, maar dit is waar het op neerkomt:

Wees jezelf!

Ook al heb je een zakelijke podcast of een podcast over een serieus onderwerp, zorg dat je je eigen authentieke zelf bent, bijvoorbeeld door de unieke humor die je hebt. Of het enthousiasme. Of juist de rust. Maar: wees jezelf en vertel op die manier een goed verhaal zoals alleen jij dat kunt.

Opdracht:

Maak vandaag deze zin voor jezelf af: als je mij echt zou kennen, dan… Super leuk als je dit met mij persoonlijk deelt! Ik ben goed bereikbaar via Instagram. Stuur me even een berichtje via mijn account @mirjamheggerpodcastexpert of mail me op mirjam@mirjamhegger.nl

Tot snel!

Boek Mirjam Hegger Podcasten voor ondernemers

Wil je nog veel meer inspiratie en informatie over podcasten?

Bestel dan nú mijn gloednieuwe nummer 1 boek:

Succesvol

Podcasten

Voor Ondernemers

Hét boek voor ondernemers die impact willen maken, razendsnel willen starten, groeien en geld willen verdienen met hun eigen podcast. Gegarandeerd zonder technisch gedoe.