Advent: Voorkom kiespijn

Podcast Masters Podcast logo

Vandaag op Dag 4 is het woord in de Podcast Inspiratie Adventskalender Kies. En nogmaals, als je de Adventskalender nog niet hebt gedownload, doe dat dan nu gratis via mirjamhegger.nl/advent

Kies is vandaag het woord en dit is de boodschap die daarbij hoort:

Kies en je wordt gekozen!

Deze quote heb je misschien eerder gehoord en geldt ook voor je podcast. Want: hoe scherper jij een keuze maakt in bijvoorbeeld je onderwerp of doelgroep, hoe makkelijker een luisteraar voor jouw podcast kan kiezen.

Ok, kies en je wordt gekozen. Maar kiezen geeft ook kiespijn! Herkenbaar?

Want als je een podcast over gezondheid maakt, dan is die toch voor iedereen die gezonder wil worden interessant? Of als je afleveringen voor senioren maakt, dan is het toch logisch dat alle mensen boven de 75 jaar oud er waarde uithalen?

Yes, ik snap je punt. Toch raad ik je aan om nog specifieker te kiezen. Zelf is mijn podcast én bedrijf in een stroomversnelling geraakt toen ik de keuze maakte om me volledig te richten op mijn grote liefde, namelijk: podcasten! En ik zie het ook bij klanten gebeuren die echt kiezen voor een specifiek onderwerp of doelgroep, zoals bijvoorbeeld de Pedicure Podcast of de Diabetes Podcast. Dus: durf te kiezen 😊

Opdracht: Ga na waar jij nog sterker kunt kiezen als het gaat over je onderwerp of doelgroep voor je podcast. Ben je bang dat je een te kleine doelgroep of te specifiek onderwerp kiest? Luister dan in deze Podcast Masters Podcast naar aflevering 52 van waarin je een interview hoort met Romana Switzer die dit succesvol doet met haar Keto Queen Podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *