Advent: Vanille of drop-appel?

Podcast Masters Podcast logo

Vandaag op Dag 5 is het woord in de Podcast Inspiratie Adventskalender Verras. En nogmaals, als je de Adventskalender nog niet hebt gedownload, doe dat dan nu gratis via mirjamhegger.nl/advent

Verras is vandaag het woord en dit is de boodschap die daarbij hoort:

Ga je voor drop-appel smaak? Of toch voor vanille?

Een keuze die ik veel podcast-makers zie maken, is vanille. Vanille is veilig. Je weet precies wat je krijgt en precies hoe het smaakt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor interviews, omdat je alle podcasters ziet interviewen. Je gaat voor een gast die je kent, in plaats van die bekende Nederlander te vragen waar je zo nieuwsgierig naar bent. Of je slaat de veilige weg in door solo-afleveringen op te nemen, omdat je überhaupt geen gast durft te vragen in de angst een ‘nee’ te krijgen.

Ok. Ik snap je. Vanille is veilig. Maar ook een heel klein beetje (noem het gerust heel erg 😉) sáái!

Vandaag wil ik je uitnodigen te verrassen. Door iets te doen wat je nog nooit eerder deed. Door een keuze te maken die je nog niet eerder om je heen zag. Kortom: door een compleet andere weg in te slaan. Eng? Begin dan met een klein stapje. Elke stap is er 1, hoe klein ook.

Opdracht: Doe iets wat je nog niet eerder deed of durfde als het gaat om je podcast. Zing, terwijl je dat nooit eerder in je podcast deed. Voeg humor toe in je serieuze business-podcast. Neem 7 in plaats van 1 aflevering op per week. Verras daarmee jezelf én anderen!

2 reacties

 1. Hoi Mirjam
  Deze podcast heeft mij helemaal aangezet. Ik heb allerlei leuke ideeën gekregen om de opnames voor mijn you tube kanaal is even anders te doen.
  Inmiddels denk ik ook.
  Tja,als expert prikkelverwerking kan ik niet om een podcast heen.
  Er zijn mensen die liever iets horen dan zien.
  En bij mijn ZOOM opnames zit ook een audio opname.
  Door opdracht 1 over de vakantie merkte ik hoe makkelijk je kunt starten.
  Voorheen door techniek gedoe gestopt,maar nu. Wie weet.
  Bedankt weer.
  Hartelijke groet Petra
  De sensorische wizzard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *