Ik wil mijn eigen podcast maar waar begin ik? (podcast)

Logo Podcast Masters Podcast

Als podcast expert krijg ik vaak de vraag: Ik wil wel podcasten maar waar begin ik?  

Vaak uit zo’n dilemma zich in allerlei praktische vragen. Hoe lang moet mijn podcast aflevering zijn? Hoe vaak moet ik posten? Moet ik alleen solo-afleveringen doen of ook interviews? Hoe doe ik dan een goed interview? Waar vind ik goede gasten? Allemaal vragen die te maken hebben met waar je moet beginnen als het gaat om podcasten. 

Het antwoord is simpel, namelijk: stap voor stap.  

Maar ja, wat is dan de eerste stap?

Je hoort mijn antwoord in deze podcast aflevering. Je kunt de podcast aflevering ook als blog lezen.

4 reacties

  1. hoi Mirjam, Door prive omstandigheden heeft mijn leven een poosje stil gestaan. Ben me weer aan het hervatten. Maar waarom ik je deze reactie stuur, het viel me op dat het geluid niet echt helder is. Veel lage tonen en een soort echo. Zelf vind ik het vermoeiend (?) luisteren. Als je het kunt regelen, probeer dan eens wat minder laag en wat meer middentonen in te regelen. Dit is geen betweterigheid, maar goed bedoelde opmerking. Vriendelijke groet, John

    1. Hoi John, ik heb m nog even terug geluisterd en de opname is inderdaad niet helemaal top. Ik zal eens kijken of ik dat kan verbeteren. Dank je!

  2. Hoi Mirjam, dank je wel voor deze fijne podcast. Het heeft mij meer informatie gegeven over hoe ik het kan gaan doen. Ik ga het allemaal nog wat meer op mij in laten werken.
    Ik ben al iets ouder en het enige wat ik wil opmerken is dat je voor mij redelijk snel praat. Daarom heb ik ook nog even jouw blog gelezen, wat prettig is om te lezen en nog na te lezen valt. Hartelijke groet, Ria

    1. Wat fijn dat je de podcast waardeerde en bedankt voor je feedback over mijn tempo 🙂 Ja, als ik enthousiast wordt dan ga ik een versnelling hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *