Hi, mijn naam is Mirjam: podcast expert voor ondernemers.

Ik help ambitieuze professionals zoals jij met hun unieke stem en visie een onderscheidende podcast met impact te maken waarmee je een trouwe fanbase opbouwt. Daardoor krijg je klanten waar je blij van wordt en zien jouw luisteraars en de markt jou als dé expert in jouw vakgebied. Het levert je mooie opdrachten, samenwerkingen en een heel nieuw netwerk op.

Mijn eigen podcast is voor mij dé succesformule geweest om mijn bedrijf te laten groeien.

Dingen die je niet over mij wist

 • Mijn hele familie is fan van Bruce Springsteen (en ik dus ook 😊)
 • Ik kreeg diabetes type 1 in mijn examenjaar
 • Ik verruilde onlangs de randstad voor de Achterhoek
 • Ik ben een enorme podcast addict en luister het liefst true crime series
 • Ik heb geen tv thuis, maar kijk wel graag First Dates 😉
 • Ik woonde een tijd in de Franse stad Lyon en heb nog vaak heimwee

Dit levert mijn eigen podcast mij op:

Uniek eigen podium

Opvallend genoeg heb ik als introvert beslist geen hekel om op een fysiek podium te staan, maar het is niet mijn natuurlijke habitat. Met mijn podcast heb ik een geheel eigen en (sorry voor het platgeslagen begrip, maar het is wel waar) authentieke plek gecreëerd om luisteraars te inspireren. Waar ik helemaal mezelf kan zijn. Ik geloof dat het voor iedere ondernemer mogelijk is om zo’n onderscheidende podcast met impact te creëeren. Durf jij je podcast-podium te pakken?

Klanten en opdrachten

Trouwe podcast fans besluiten met me te gaan samenwerken. Met een podcast creeër je echt een persoonlijke band met je luisteraar. Daardoor zijn ze veel sneller bereid om in jouw product of dienst te investeren. Je hebt immers zoveel waarde gegeven, dat ze precies weten wie je bent en waar je voor staat. Dat levert hele toffe klanten op die graag met je willen samenwerken. Welke klanten wil jij aantrekken met jouw podcast?

Expert status

Beetje vaag begrip misschien, maar wat ik bedoel is dat ik naast alle ondernemers die ik interview, ook mijn eigen kennis en ervaringen deel. Daardoor weten bedrijven me te vinden als ze een podcast expert nodig hebben. Met een podcast geef je zoveel waarde, dat samenwerkingspartners precies weten wat ze aan je hebben en dat levert hele mooie samenwerkingen op. Stel je eens voor, in welk magazine of in welke talkshow zit jij binnenkort?

Uitverkocht event

Vorig jaar organiseerde ik het Hooked on Giving event waar ik 100 ondernemers bij elkaar bracht en we ruim € 17.000 ophaalden voor het Goede Doel. Ongelofelijk om de kracht van podcasting te zien en ervaren tijdens dat event, want de deelnemers waren veelal trouwe luisteraars van mijn podcast. Hoe mooi zou het zijn als jij een podcast met impact krijgt waarin jij de kracht van podcasting inzet voor jouw missie?

Netwerk

Inmiddels heb ik tientallen 06-nummers van top-ondernemers in mijn telefoon die ik altijd kan raadplegen. Daarnaast werd ik door 2 van deze top-ondernemers gevraagd om hun podcast te hosten. Een podcast zorgt ervoor dat je niet alleen je luisteraars, maar ook zeker jezelf laat groeien. Welke topper in jouw vakgebied interview jij binnenkort in jouw podcast?

Passie

Stel je eens voor in welke ‘crazy’ tijd we nu zitten?! Ik leef mijn passie (ondernemen en podcasten) en verdien daar goed geld mee. Als jij jouw passie in je eigen podcast inzet, hoe ziet dat er dan uit?

Purpose

Het naar boven halen van super veel waarde én het echte verhaal van een ondernemer is echt mijn soul purpose in dit leven. Diep connecten met anderen en verbinden, I love it <3 Een podcast zorgt ervoor dat je je purpose op een hele ‘eigen’ manier kunt verspreiden. Welke purpose heb jij te verspreiden in jouw eigen podcast?

Facts

2016

In 2016 al startte ik mijn allereerste podcast, nog voor de grote podcast break through in 2018 dus 😊

125+ afleveringen

Inmiddels kun je in de Hooked on Business podcast maar liefst 125 verschillende afleveringen beluisteren, van interviews tot thema’s als podcasting, verkopen en natuurlijk het ondernemerschap.

50.000+ downloads

Op de ruim 50.000 downloads ben ik super trots! Zet dit aantal maar eens bij elkaar in een kamer 😊

183.600 seconden

Bij elkaar interviewde ik inmiddels meer dan 50 inspirerende ondernemersgasten met een gemiddelde interviewduur van 1 uur. Dat betekent in totaal maar liefst 183.600 seconden waardevolle content!

Nummer 1

Meteen bij de eerste publicatie stond de podcast op nummer 1 in de podcast hitlijst van Itunes in de categorie zakelijk. Champagne moment!

Ik ben goed in:

 • Mijn gezin en huisdieren knuffelen
 • Creatieve oplossingen bedenken
 • Kansen zien en pakken
 • Mijn sleutels kwijt zijn
 • Toffe podcast concepten bedenken

Zo is het gegaan:

In 2011 startte mijn ondernemersavontuur, ik werd als coach uurtje factuurtje betaald als ZZP’er. Super leuk en mijn bedrijf liep lekker. Tegelijkertijd was ik het beu dat mijn dag bepaald werd door iemand anders agenda.

Ik koos voor vrijheid en omarmde het ondernemerschap volledig door mijn passie te volgen. In 2017 gingen mijn man en ik samenwerken in ons gezamenlijke bedrijf: Four Waves. Ondertussen startte ik mijn podcast: de Hooked on Business podcast.

In 2016 startte ik mijn eerste eigen podcast, in 2019 werd ik voor het eerst gevraagd door andere bedrijven om hun podcast te hosten, waaronder Winst.nl:

Voor onze podcast van MasterMoves van Winst.nl verzorgt Mirjam nu ruim een half jaar de interviews. Ik heb haar daarvoor gevraagd, omdat ik onder de indruk was van de open en integere manier van interviewen van Mirjam. De interviews die Mirjam verzorgt, vind ik altijd boeiend. Mirjam weet de juiste dingen te vragen en weet het beste uit de mensen te halen zonder daarbij irritant te worden. De interviews van Mirjam zijn niet vluchtig en oppervlakkig, maar gaan echt de diepte in. Mirjam is onbevooroordeeld en professioneel en een warm mens. Ik zou Mirjam als podcast host zeker vragen als je behoefte hebt aan een zeer kundige en integere host met een brede ervaring. Zowel als ondernemer, coach, en als podcasthost

Laura de Haan – Winst.nl

Dit zeggen luisteraars over de Hooked on Business podcast:

Bijna elke aflevering zet me aan het denken of inspireert me om een nieuwe stap te zetten.

Louisette Blikkenhorst

De Hooked on Business podcast is éen van mijn favoriete podcasts om naar te luisteren. Mirjam is een erg goede interviewer en dit lever super mooie gesprekken op.

Sanne Meijer

Inspirerende en waardevolle interviews

Aukje Sieben

Net even anders dan andere podcasts

Carlijn Quaars

Hele waardevolle gesprekken en er worden heel veel inzichten gegeven.

Marloes de Vries

Meteen bij de lancering stond de podcast op nummer 1 in de podcast hitlijst van Itunes in de categorie zakelijk. Inmiddels heeft de Hooked on Business podcast meer dan 125 verschillende afleveringen en interviewde ik meer dan vijftig inspirerende ondernemers die ik zelf enorm bewonder. Op de meer dan 50.000 downloads ben ik super trots 😊

Kortom, podcasten is de succesformule voor mijn bedrijfsgroei.

Maar dat niet alleen. Ik vind het zo gaaf om te doen!

Steeds vaker kwamen bedrijven naar me toe met de vraag of ik ze kon helpen om ook een succesvolle podcast te starten.

Inmiddels vind ik niet alleen het maken van mijn eigen podcast, maar het helpen van andere ondernemers met het maken of professionaliseren van hun eigen podcast, fantastisch.

Wil jij ook je eigen podcast?

Download het Podcast Stappenplan nu helemaal gratis 👇

Het is helemaal gratis

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om