Hoihoi, leuk dat je hier bent!

Mijn naam is Mirjam Hegger. Moeder, Podcaster, Auteur, Online Ondernemer. Ook wel bekend als de Podcast Expert van Nederland 🙂

Mirjam Hegger - bruine blouse

Mijn eerste podcast startte ik in 2016, mijn ondernemersavontuur startte al in 2011. Na vijf jaar ondernemerschap liep ik compleet vast en stelde mezelf deze vraag:

"Hoe kan het ondernemerschap er enerzijds voor zorgen dat je het beste van jezelf geeft, impact maakt op heel veel andere ondernemers en anderzijds jezelf niet volledig voorbij rent?"

Wat ik destijds online non-stop tegenkwam, waren aan de ene kant de schreeuwende business goeroes die riepen: husselen, beuken, discipline en mijn kant-en-klare methode, dát gaat je succes brengen!

Aan de andere kant hoorde ik de fluisterende spirie wiries over manifesteren, wet van aantrekkingskracht en moodboards maken.

Het interessante is: die manieren leverden me zeker resultaten op. Ik haalde bijvoorbeeld mijn eerste ton binnen en ik maakte mijn eerste online cursus. Maar tegelijkertijd voelde ik me leeg, opgebrand en inspiratieloos.

Het waren manieren waardoor ik dingen deed die niet bij me pasten. Die aanvoelden als trucjes. Waar ik niet blij van werd. Waardoor ik me ging aanpassen aan dat wat ‘hoort’. En me op de lange termijn uitputten.

Ik dacht dat dit bij het ondernemerschap hoorde. Dat je als ondernemer nu eenmaal dingen moet doen die niet leuk zijn. Dat je je moest ‘stretchen’. Of juist ‘luisteren naar je diepere zielsverlangen’.

"
In the end kwam ik erachter dat beide manieren me niet pasten. Zowel het keiharde zakelijke. Als het zachte spirituele.

Daarom zocht ik een weg die wél bij me paste

Daarom zocht ik een weg die wél bij me paste. Niet hard. Niet zacht. Geen middelmatige tussenweg. Maar eentje waarbij ik 100% mezelf zou kunnen zijn. Het beste van mezelf kon geven. En daar tegelijkertijd de meest vette resultaten mee kon bereiken. Zonder me te verliezen in prestatiedrang of het nastreven van onhaalbare doelen.

Langzamerhand begon ik andere ondernemers mee te nemen op mijn pad.

Deze ondernemers hebben een specifieke expertise en ervaring en voelen een sterke ambitie om daarmee van betekenis te zijn voor anderen, zonder dat dit ten koste gaat van zichzelf. Bijvoorbeeld fysiotherapeuten, webdesigners en marketing consultants.

De weg die ik inmiddels met tientallen klanten heb bewandeld, ben ik de 'easy way' gaan noemen.

Als Easy Wayer wil je dat deze 3 onderdelen in evenwicht zijn:

 1. Genius:
  jouw unieke talent is de core van je bedrijf
 2. Cash:
  je verdient goed geld met dit unieke talent
 3. Betekenis:
  je bent met dit unieke talent van betekenis voor anderen

Dit is wat het volgen van haar easy way Marjolein opleverde:

Mijn omzet verdubbelde

“Drie jaar geleden werkte ik nog in loondienst en het was mijn grootste droom om daar uiteindelijk mee te stoppen en me volledig te richten op mijn bedrijf Lieve Moeders.

Al tijdens het traject besloot ik om minder te gaan werken. Mijn omzet verdubbelde waardoor mijn droom uitkwam en ik mijn baan in loondienst aan het eind van het traject heb opgezegd. Mijn ‘hobby’ destijds is nu drie jaar verder uitgegroeid tot een heel mooi winstgevend bedrijf waarin ik dagelijks van betekenis ben voor honderden lieve moeders. De basis hiervoor is gelegd destijds in het business-traject en daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor.”

Lees het uitgebreide verhaal van Marjolein

Mijn omzet verdubbelde

"Drie jaar geleden werkte ik nog in loondienst en het was mijn grootste droom om daar uiteindelijk mee te stoppen en me volledig te richten op mijn bedrijf Lieve Moeders. Ondanks dat ik het spannend vond, besloot ik te investeren in een business-traject van Mirjam. Het traject heb ik ervaren als een schat aan informatie, zowel de online modules met bijvoorbeeld verkoopskills en ondernemersmindset als de betrokken begeleiding.

Daarnaast heeft het me connecties met andere like-minded ondernemers opgeleverd waar ik tot de dag van vandaag nog steeds op kan terugvallen. Al tijdens het traject besloot ik om minder te gaan werken. Mijn omzet verdubbelde waardoor mijn droom uitkwam en ik mijn baan in loondienst aan het eind van het traject heb opgezegd. Mijn 'hobby' destijds is nu drie jaar verder uitgegroeid tot een heel mooi winstgevend bedrijf waarin ik dagelijks van betekenis ben voor honderden lieve moeders. De basis hiervoor is gelegd destijds in het business-traject en daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor."

Marjolein Mennes - Eigenaar Lieve Moeders

Dit is wat het volgen van haar easy way Ingrid opleverde:

Ik heb nu een bedrijf dat bij mij past

Ik wilde een opleiding op het gebied van lezen, spellen en dyslexie starten. Hoe zou ik dit kunnen doen?

In het Easy Way traject was er geen tijd meer om te piekeren, want na het maken van een gedegen plan, zat er maar 1 ding op: gewoon doen! Het resultaat was dat ik al tijdens het traject mijn eerste opleidingsgroep startte en deze zat direct vol.

Lees het uitgebreide verhaal van Ingrid

Ik heb nu een bedrijf dat bij mij past

Al ruim 15 jaar ben ik ondernemer. Ik heb een praktijk voor remedial teaching. In de praktijk begeleid ik, samen met mijn 2 medewerkers, kinderen met leerproblemen. Drie volgde ik een business traject bij Mirjam. Ik had toen een idee of noem het ‘droom’. Ik wilde een opleiding op het gebied van lezen, spellen en dyslexie starten, zodat andere onderwijsprofessionals hun leerlingen nog beter zouden kunnen helpen. Maar ja. Ik heb een praktijk met 2 vestigingen. En die vroegen ook tijd. Hoe zou ik dit kunnen doen?

In het traject was er geen tijd meer om te piekeren, want na het maken van een gedegen plan, zat er maar 1 ding op: gewoon doen! Het resultaat was dat ik al tijdens het traject mijn eerste opleidingsgroep startte en deze zat direct vol

Inmiddels zijn we 3 jaar verder, heb ik meerdere groepen in mijn opleiding gedraaid en staat mijn opleiding dus als een huis. Wat ik uit het traject heb meegenomen en nog steeds toepas, is dat ik veel beter weet waar ik energie van krijg (en wat me energie kost) en dat ik daar ook naar durf te luisteren. Ik heb nu een bedrijf wat bij mij past en waar ik me goed bij voel. Daar ben ik heel blij om.

Als je twijfelt om een business traject te starten bij Mirjam, bijvoorbeeld vanwege de investering: echt doen. Het levert je zoveel meer op dan je nu kunt bedenken."

Ingrid Raven - Eigenaar Kijk in de Praktijk

Dit is wat het volgen van haar easy way Rachelle opleverde:

Mijn verkopen zijn in een stroomversnelling gekomen

De groei van mijn bedrijf na de start van het traject met Mirjam is in sneltreinvaart gegaan. In korte tijd is in het traject voor mij glashelder geworden hoe ik mij het beste kan positioneren en wat ik wel en niet wil. Mijn product aanbod is een stuk duidelijker geworden.

Mijn verkopen zijn in een stroomversnelling gekomen, waardoor ik taken kon gaan uitbesteden en een team ben gaan bouwen.

Serieus, als je twijfelt over een business traject met Mirjam, gewoon doen. Gun het jezelf om zo’n waardevolle investering te doen in je bedrijf.

Lees het uitgebreide verhaal van Rachelle

Mijn verkopen zijn in een stroomversnelling gekomen

"Alweer een paar jaar geleden volgde ik een business traject bij Mirjam. Ik wilde op dat moment graag sneller gaan groeien met mijn bedrijf, maar ik had het idee dat ik niet verder kwam in het ondernemen. Ik had te weinig focus en wist niet goed welke keuzes ik moest maken. Ik had niemand om mee te sparren, had wel geïnvesteerd, maar daarbij niet altijd goede ervaringen gehad. Ik wist op dat moment gewoon niet goed welke richting ik precies op wilde met mijn bedrijf.

Mijn groei na de start in het traject is in sneltreinvaart gegaan. In korte tijd is in het traject voor mij glashelder geworden hoe ik mij het beste kan positioneren en wat ik wel en niet wil. Mijn product aanbod is een stuk duidelijker geworden. Het was voor mij toen een waardevol traject waarin ik echt heb geleerd hoe je nu vanuit een stevig fundament een bedrijf opzet. Daarvoor bleef ik hangen en had ik dagelijks last van uitstelgedrag en te weinig focus. In het traject hebben we bijvoorbeeld een challenge opgezet en een webinar en dat ging heel goed. Het persoonlijke contact vond ik vooral heel waardevol, daardoor had ik echt het idee dat ik er niet alleen voor sta.

Mijn verkopen zijn in een stroomversnelling gekomen, waardoor ik taken kon gaan uitbesteden en een team ben gaan bouwen. Bij aanvang van het traject had ik nooit verwacht dat ik dat in minder dan drie (!) maanden zou bereiken. Ik kon het zelf allemaal niet meer bijhouden wat er in zo’n korte tijd in gang was gezet, waardoor ik zoveel spannende en leuke dingen ben gaan doen!

Serieus, als je twijfelt over een business traject met Mirjam, gewoon doen. Gun het jezelf om zo'n waardevolle investering te doen in je bedrijf. Het geeft zo'n enorme boost. Niet alleen op zakelijk vlak, maar als persoon zal je ook enorm groeien."

Rachelle Blok - Eigenaar Mailtribe

Dit heeft het volgen van de easy way mij persoonlijk inmiddels opgeleverd:

 • meer dan 1.500 deelnemers aan mijn cursussen
 • een nummer 1 boek
 • meer dan 150 5-sterren Google reviews
 • jaarlijkse omzet van minimaal 3 ton
 • privé: verhuizing van de randstad naar de Achterhoek

Interessant, die cijfers. Maar de andere kant van dat succes betekent vaak dat ze ten koste gaan van iets heel essentieels. Namelijk: gezondheid. Maar ook energie en inspiratie.

Voor mij is het verwaarlozen van mijn gezondheid geen optie.

Sinds mijn 18e leef ik met de chronische ziekte Diabetes type 1. Daarom staat mijn gezondheid op nummer 1. Elke dag wandel ik minimaal een uur en train ik minimaal 2x per week met mijn personal trainer.

Terugblik van mijn ondernemersavonturen vanaf 2009:

2009

Besluit om te stoppen met mijn baan in loondienst. Vanuit een sabbatical startte ik mijn eerste bedrijf. Ik werkte uurtje/factuurtje en in opdracht.

Mirjam in duinenen 700- 129

2015

Besluit om niet langer tijd voor geld ruilen. Ik maakte mijn eerste online training waaraan uiteindelijk bijna 100 deelnemers meededen.

2016

Start van mijn eerste eigen podcast! Destijds nam ik nog op met een gammele microfoon, maar hey: ik was een early adoptor met een eigen podcast!

2017

Besluit om te stoppen met mijn eerste bedrijf en te gaan samenwerken met mijn man. We hielpen onze klanten gewoon aan de keukentafel bij ons thuis.

2018

Start van mijn tweede podcast: de Hooked on Business Podcast. Met mijn microfoon reisde ik het hele land af om te interviewen.

2019

Privé maakten we een droom waar: we verhuisden van de drukke randstad naar een heerlijk plekje in de Achterhoek.

2020

Start van de Podcast Academy, eerste jaar meteen meer dan 500 deelnemers. Begon met het uitbouwen van mijn team.

2022

Mijn boek kwam uit en ik organiseerde 2x het Podcast Summit Live in Beeld en Geluid te Hilversum.

2023

Mijn business programma ‘de easy way’ ontstond uit eerdere programma’s en eerdere klanten gingen met me mee.

Team

Mirjam Hegger

Anne Gerrits

Anne gerrits

Klant geluksexpert

Sander Hegger

Technisch expert

Cheryl Porcelijn

Website expert

Matthijs Quaars

Podcast expert

Flexibele schil van (vaste) ZZP'ers, zoals: ontwerp, video-editing, podcast-opnames, fotografie.