Podcast opnemen – al mijn gratis content

Voordat we het gaan hebben over een podcast opnemen, eerst de vraag: waarom eigenlijk een eigen podcast? De reden is: aandacht. Aandacht is cruciaal voor je bedrijf / stichting / instelling / etc. Zonder aandacht is er geen bedrijf, stichting of instelling. En aandacht krijgen is één ding, maar het vasthouden van die aandacht nog een stuk uitdagender. Kijk maar.

Een video op social media wordt gemiddeld 12 minuten bekeken waarbij de helft al bij 6 minuten is afgehaakt.

Een story op Instagram duurt maximaal een minuut.

Een tweet op Twitter houdt je aandacht slechts een paar seconden vast.

Maar:

Een podcast luisteraar luistert gemiddeld 30-45 minuten naar een podcast aflevering.

Wow, dat noem ik nog eens aandacht!

Ik heb een aantal tools om jou te helpen met het opzetten van jouw podcast. Hierdoor wordt jouw podcast opnemen een fluitje van een cent.

Podcast Masterclass

Ontdek in deze live Masterclass de drie succesingrediënten van een goede podcast en de vijf grootste podcast kansen van dit moment.

Daarnaast krijg je de vier cruciale stappen voor het maken, promoten én geld verdienen met je eigen podcast.

Schrijf je nu hier gratis in.

Podcast Stappenplan

In mijn Podcast Stappenplan krijg je stap voor stap uitgelegd welke ingrediënten er nodig zijn om van jouw podcast een succes te maken, zodat je op geheel eigen manier eindelijk jouw eigen podcast start en meer klanten krijgt. Inclusief slimme voorbeelden.

Download mijn Podcast Stappenplan hier nu gratis.

Microfoon Checklist

Jij bent er klaar voor, jij wilt je eigen podcast opnemen? Dan heb je nog een goede microfoon nodig. Hier vind je een Microfoon Checklist waarmee je stap voor stap de juiste podcast microfoon uitzoekt passend bij jou budget. Inclusief kant-en-klaar boodschappenlijstje.

Download de Microfoon Checklist hier nu gratis.

Podcast opnemen checklist

Podcast host Checklist

Is het podcast opnemen gelukt met je nieuwe microfoon van de Microfoon Checklist? Dan is het nu tijd om jouw podcast online te zetten. Dat doe je bij een podcast host. Er zijn veel verschillende podcast hosts, elk met hun eigen voor- en nadelen. Om het je gemakkelijk te maken heb ik de belangrijkste voor je geselecteerd en vergeleken, zodat je makkelijk een podcast host kiest die bij jou past.

Download de Hosting Checklist hier nu gratis.

Je podcast opnemen met deze 111 van mijn beste podcast tips

Ontvang mijn gratis e-book waarin ik mijn 111 beste podcast tips met je deel, van je podcast opnemen, luisteraars krijgen, tot het verdienen van geld met je podcast na zes jaar en drie eigen podcasts én het helpen van honderden podcast makers in spé.

Download het e-book hier nu gratis.

Podcast Masters Magazine

Wil jij je eigen podcast maken, maar zie je op tegen het technische gedoe van je podcast opnemen en publiceren? Of heb je al een eigen podcast en wil je meer inspiratie, bijvoorbeeld hoe je meer luisteraars krijgt? Bestel dan nu het Podcast Masters Magazine, het allereerste Nederlandstalige magazine over podcasten is namelijk uit.

Bekijk nu jouw gratis online exemplaar hier.

Wat kan een podcast opnemen voor je bedrijf betekenen?