Resultaten

De resultaten

van onze deelnemers.

Lees hieronder enkele resultaten van deelnemers aan de Podcast Masters Academy

Onze Google score tot nu toe:

Hannelore Zwitserlood

Hannelore Zwitserlood

Meteen op nummer 1 en binnen anderhalve maand 30.000 downloads

Ik had geen idee wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een eigen podcast, vooral wat betreft de technische shizzle. Daarom schreef ik me in voor de Podcast Masters Academy. Mijn belangrijkste inzicht was dat je het zo moeilijk of makkelijk kan maken als je zelf wil. Het allerleukste aan mijn eigen podcast vind ik dat het helemaal van mij is, dus dat ik alles zelf kan bepalen, zoals ook bijvoorbeeld een verdienmodel of samenwerkingen aangaan. Ik haalde meteen mooie resultaten nadat ik mijn eigen podcast had gelanceerd: ik stond meteen op nummer 1 in de podcast ranking en haalde binnen anderhalve maand 30.000 downloads. De Academy gaf mijn podcast een vliegende start. Ik heb jouw lanceerstrategie toegepast en die werkte. Ik kan je zeker aanraden om je voor de Podcast Masters Academy aan te melden als je ook geen idee hebt waar je moet beginnen en als je zeker wil weten dat je geen belangrijke stappen vergeet. Veel succes!

"De Academy gaf mijn podcast een vliegende start."

Robin Seetz

Geld verdienen door sponsoring in podcast

Ik schreef me in voor de Podcast Masters Academy, omdat ik mijn eigen podcast wilde starten, maar ik net dat zetje in de rug nodig had. De Academy is top: alles wordt stap voor stap uitgelegd, van inhoud tot techniek. Persoonlijk heb ik het meest geprofiteerd van het Persoonlijk Podcast Plan in de eerste module, waarbij je echt goed na gaat denken over je podcast. Al binnen een maand ben ik mijn eigen podcast gestart: De Spaarpodcast. Daarnaast ben ik samenwerkingen aangegaan, waardoor ik geld verdien met mijn podcast. De constante bereidheid van Mirjam om vragen te beantwoorden, heeft hier ook absoluut bij geholpen. Als jij twijfelt over je idee of over hoe je een podcast start, dan kan ik de training zeker aanraden.

"Alles wordt stap voor stap uitgelegd, van inhoud tot techniek."

Karin Kasius

Karin Kasius

Wordt nu betaald door een vakblad

Ik ben eigenaar van pedicure praktijk Jouw Voetafdruk en heb een pedicure opleidingscentrum, De Hogere Pedicure Academie. Het is mijn missie om pedicure professionals te helpen om kwalitatief betere behandelingen te geven.

Ik wilde wel podcasten, maar dacht dat het me veel te veel tijd zou gaan kosten. Ik had het druk met mijn werk en gezin, dus ik had echt geen tijd voor een nieuw ‘project’ erbij. Toch bleef het kriebelen, want ik ben zelf een echte podcast liefhebber. Ik startte in april 2020 met de Podcast Masters Academy en vijf maanden later was het zover: De Pedicure Podcast was een feit.

Achteraf denk ik: geen tijd was het slechtste excuus ever. Want door mijn eigen podcast heb ik nu een content kanon gecreëerd. Ik weet dat wat ik nu maak, ik de komende 10 jaar kan gebruiken aan content voor bijvoorbeeld social media, brochures of mijn nieuwsbrief.

Mijn eigen podcast heeft mijn expert status een enorme boost gegeven, het zet mij als professional gigantisch op de kaart binnen mijn branche. Ik weet dat mijn visie uniek is en dat wordt nu ook in mijn branche gezien en erkend. Zo ben ik door een vakblad gevraagd om een vaste casuïstiek te schrijven waarvoor ik word betaald.

Alhoewel ik een echte perfectionist kan zijn die alles in de puntjes geregeld wil hebben, ligt in mijn podcast de lat niet zo hoog: alles mag, alles kan, maar het hoeft niet. Daardoor laat ik me veel minder dwars zitten door mijn perfectionisme.

Mijn podcast is een uitlaatklep om wekelijks mijn kennis en inspiratie met mijn luisteraars te delen. Daarnaast geeft het me veel meer ruimte voor creativiteit dan bijvoorbeeld schrijven. Bijvoorbeeld toen ik laatst een aflevering had voorbereid, maar de actualiteit vroeg om wat anders. Toen heb ik een andere aflevering opgenomen die paste bij het moment. De al opgenomen content bewaar ik voor later, zodat ik altijd wat op de plank heb liggen. Dat geeft een heerlijk gevoel van vrijheid.

"Mijn eigen podcast heeft mijn expert status een enorme boost gegeven, het zet mij als professional gigantisch op de kaart binnen mijn branche."

Marjon de Vroomen

Meteen ruim €10.000 omzet na eerste aflevering

Laatst hoorde ik iemand zeggen: “een podcast is een lange adem”. In de zin van: je moet er eerst veel tijd en aandacht insteken, voordat je er resultaat uithaalt. Ik heb zelf een heel andere ervaring.

Voor onze Live Online Mediation opleiding wilde ik een podcast. Gewoon, omdat ik het leuk vind. Niet dat ik een technisch wonder ben maar innovatie is mijn ding. Het leek me gewoon echt heel leuk om te doen. Als ik zou gaan podcasten, wilde ik wel goede begeleiding. Dus startte ik de Podcast Masters Academy bij Mirjam, omdat alles zelf uitzoeken heel veel tijd kost en die tijd steek ik liever in het laten groeien van ons bedrijf. En dingen doen die ik leuk vind!

Meteen bij de lancering van onze AMV Podcast kreeg ik uit de eerste aflevering vier klanten met een waarde van 10k+. Dus als ik hoor dat podcasten een lange adem is, denk ik: maar dat hoeft niet!

Het kan ook meteen resultaat geven. Ook al heb je geen honderden luisteraars, dat is helemaal niet nodig. En daarnaast is het ook nog eens super leuk om te doen. Je hoeft geen groot bereik te hebben om een zinvol bereik te hebben!

"Als ik zou gaan podcasten, wilde ik wel goede begeleiding. Dus startte ik de Podcast Masters Academy bij Mirjam, omdat alles zelf uitzoeken heel veel tijd kost en die tijd steek ik liever in het laten groeien van ons bedrijf. En dingen doen die ik leuk vind!"

Loes Heijmans

Podcast belangrijkste verdienmodel in bedrijf

Ik wilde wel een eigen podcast, maar zag op tegen de techniek, ik ben zelf namelijk geen technisch wonder. Met behulp van de goede informatie en inspiratie in de Podcast Masters Academy startte ik voorjaar 2020 mijn eigen podcast: De Diabetes Podcast.

De waarde in de Academy is enorm! Niet alleen denk je na over de inhoud, maar juist ook over de techniek en de marketing erachter. Kortom; het complete plaatje. Top om dit van dé experts op podcast gebied te horen.

Het doel van mijn podcast is om meer bewustzijn over diabetes type 1 te creëren. Dat lukt zeker, gezien de enthousiaste reacties op mijn podcast. Maar daarnaast gebeurde er ook iets wat ik niet had verwacht: vlak na de eerste afleveringen benaderden fabrikanten mij om een betaalde podcast met ze op te nemen.

Alhoewel ik niet had gedacht dat dit zo snel zou gebeuren, verdiende ik meteen bij de start al geld met mijn podcast en na een paar maanden is mijn podcast zelfs het belangrijkste verdienmodel in mijn bedrijf. Dankjewel Mirjam en team!

"De waarde in de Academy is enorm! Niet alleen denk je na over de inhoud, maar juist ook over de techniek en de marketing erachter."

Maaike Knoester

Maaike Knoester

Op een heel persoonlijke en onderscheidende manier potentiële klanten

Ik wilde niet de zoveelste blogger of nieuwsbrief mailer voor mijn potentiële klanten zijn. Ik wilde me ergens in onderscheiden en podcasten was hiervoor hét nieuwe medium, in mijn ogen. Mijn belangrijkste inzicht was hoe compleet het hele traject van de Podcast Masters Academy is – het zit zo goed in elkaar. Werkelijk álles rond podcasten, van de techniek, je vorm kiezen, tot aan inspiratie en motivatie… hulp waar je dat nodig hebt, alles zit erin. En dat samen met anderen die al wat verder zijn, die daar zijn waar ikzelf ben of pas net beginnen – een heleboel initiatiefrijke en kleurrijke mensen bij elkaar! Mijn Podcast buddy, die ik hier ontmoet heb, en ik hebben vrijwel wekelijks contact en we houden elkaar mooi scherp. Ik kan je zeker aanraden om je voor de Podcast Masters Academy aan te melden als je bijvoorbeeld net je business start, een nieuw avontuur aangaat waarin je anderen wilt meenemen, of als je op een heel andere, persoonlijke manier potentiële klanten of publiek wilt bereiken.

"Het traject van de Podcast Masters Academy zit zo goed in elkaar. Werkelijk álles rond podcasten, van de techniek, je vorm kiezen, tot aan inspiratie en motivatie... hulp waar je dat nodig hebt, alles zit erin."

Ruud van Delft

Binnen 3 weken 500 downloads

Na een periode van nadenken en oefenen de stoute schoenen aangetrokken en ingeschreven voor de Podcast Masters Academy. Niet alleen met haar ervaringen leren maar ook met haar netwerk. Kortom, in drie weken meer dan 500 keer beluisterd vanwege de goede tips en inzichten die ik van haar kreeg. Een Academy die ik van harte aanbeveel!

"Een Academy die ik van harte aanbeveel!"

Monique Bladder

Binnen 3 weken podcast online, meteen op nummer 1 in de charts en een sponsordeal

Ik schreef me in voor de Podcast Masters Academy omdat ik hulp nodig had bij het opzetten van mijn podcast. Eerlijk is eerlijk; ik ben zelf niet echt een podcast-luisteraar maar zag wel de potentie en de behoefte bij een deel van mijn publiek. Dus ik had een ‘wegwijzer’ nodig. En die heb ik zeker gekregen! Wat me het meest heeft geholpen in de Academy is de Sprint die vanaf januari 2021 gedaan werd. Voor mij precies op het juiste moment, want door tijdgebrek stelde ik het uit. Nu werd ik ‘gedwongen’ er elke dag even aan te zitten. Met als gevolg binnen 3 weken mijn podcast online. En dankzij de tips van Mirjam óók nog eens nummer 1 in de charts! En inmiddels heb ik ook een sponsordeal binnen. Ik kan je zeker aanraden om je voor de Podcast Masters Academy aan te melden als je je weg nog moet vinden in de podcast-wereld.

"Ik had een wegwijzer voor het starten van mijn eigen podcast nodig en die heb ik zeker gekregen!"

Marleen Dijkhoff & Cielke Sijben

Nummer 1 positie en al 20.000 downloads na nog geen 2 maanden

Het gaat heel goed met onze podcast! We hebben nu, na nog geen 2 maanden, al 20.000 downloads en 10.000 unieke luisteraars! Dat is zoveel meer dan we durfden te dromen. Na het lanceren van een aflevering staan we vaak even o p#1 en dan zakt het langzaam wat naar beneden. Maar het blijft elke dag toenemen. Soms hebben we wel 1500 downloads op een dag!

Uit de vele reacties van mensen maken we op dat er echt behoefte was aan zo’n podcast. En mensen vinden ons heel fijn (en grappig) om naar te luisteren. Totaal niet ‘geitenwollensokkig’. Gelukkig, want dat was precies onze bedoeling: Mensen leren over de levenstijl van Ayurveda, zodat je gezonder en gelukkig wordt, MAAR met een korreltje himalyazout 😉

We hebben de afgelopen tijd ook zo vaak gehoord hoe verbaasd mensen zijn dat de oplossingen die wij bieden voor problemen zo toegankelijk zijn. Zo zei iemand: ‘Ik heb gewoon alle kruiden die jullie aanraden voor mijn probleem in mijn keukenkastje staan!’

Dus: conclusie: het gaat super goed! En we gaan hier nog heel lang mee door!

"Soms hebben we wel 1500 downloads op een dag."

Maartje Blijleven

Meteen bij lancering 10 dagen op nummer 1

Mijn podcast stond meteen na de lancering 10 dagen op nummer 1 in de Marketing podcast top 100. In de Academy wordt alles simpel uitgelegd, alle info die je nodig hebt staat gemakkelijk bij elkaar. Zoek niet verder als je een podcast wilt starten, maar volg gewoon de Podcast Masters Academy. Doen!

"Volg gewoon de Podcast Masters Academy. Doen!"

Anne Quaars

Meteen na de lancering op nummer 2

Mede dankzij de hulp van Mirjam en alle praktische lessen in de Academy kwam ik meteen na de lancering op #2 binnen met mijn podcast. Zonder die hulp was dat nooit gelukt. En: had ik alles zelf moeten uitzoeken. Die tijd en gedoe heb ik mezelf bespaard. Met hulp kom je sneller verder. Ik zou het zeker DOEN.

"Zonder hulp had ik alles zelf moeten uitzoeken. Die tijd en gedoe heb ik mezelf bespaard. Met hulp kom je snel verder. Ik zou het zeker doen."

Anne Groos

Al na 3 maanden mijn eigen podcast

Mirjam en haar team in de Academy heeft mij onwijs gemotiveerd en geïnspireerd om te beginnen met podcasten. Al na 3 maanden had ik mijn podcast gelanceerd. Ze is ook heel betrokken met je proces en heeft kennis van wat ze doet. Dikke 10!

"Ze is ook heel betrokken met je proces en heeft kennis van wat ze doet. Dikke 10!"