Waarom wij niet in Futurenet investeren

Mirjam en Sander over Futurenet

Je hebt vast de berichten voorbij zien komen. Posts met de boodschap dat je met vijf minuten advertenties kijken € 1.500 per maand kunt verdienen. Met daaronder de tekst: “Meer info in DM”. Ook gezien? Steeds vaker werden we door klanten gevraagd wat wij ervan vinden. Futurenet. Adpro. Vragen als: “moet ik dit doen?” en “is het te mooi om waar te zijn?”

We verdiepten ons in de wereld van Futurenet. Kwamen erachter dat er veel lovende verhalen en oproepen van Futurenet deelnemers zijn. Tegelijkertijd viel het ons op dat er weinig tegengeluiden zijn. Of kritische noten.

Wel zagen we oproepen van andere Futurenet deelnemers die hun volgers uitnodigden om mee te doen en in hun ‘team’ te komen. Als argument lazen we in hun posts dat Futurenet ‘innovatief’ is en ‘een mogelijkheid om iedereen geld in overvloed te laten verdienen’.

We vroegen ons af wat Futurenet is. Onze ‘scam radar’ stond eerlijk gezegd meteen te loeien toen we de berichten lazen. De beelden van de documentaire ‘Betting on zero’ over Herbalife en de uitleg daarin over wat een piramidespel is, staan nog vers in ons geheugen. Gratis geld bestaat niet. Of is er nu toch een manier om een short cut te nemen?!

Wat is Futurenet
Futurenet is een verzameling van een aantal bedrijven bij elkaar. Het onderdeel waar het met klikken op de advertenties over gaat is Futurenet Adpro.

Hoe werkt het
In Futurenet Adpro leg je als deelnemer eerst een geldbedrag in. Nadat je dat hebt gedaan, krijg je 120 dagen achter elkaar advertenties te zien van adverteerders op het Futurenet platform. Advertenties over een diversiteit aan producten, maar ook bijvoorbeeld bitcoins of cryptocurrency. Voor het simpelweg bekijken van deze advertenties ontvang je 20% rendement. Dat is fors meer dan je tegenwoordig op je spaarrekening ontvangt

Wat moet je daarvoor doen
Elke 30 seconde krijg je als deelnemer van Futurenet Adpro een nieuwe advertentie te zien. Per dag bekijk je tien advertenties. Dit zijn de vijf minuten per dag die je in de posts leest.

Praktijkvoorbeeld
Je gaat meedoen en legt op de eerste dag bijvoorbeeld € 10 in. Dat betekent dat je na 120 dagen € 2 hebt verdiend. Dat schiet niet zo op. Dus laten we zeggen dat je start met een inleg van € 500. Dan heb je na 120 dagen € 100 verdiend met 10 uur advertenties kijken.

Dat schiet ook niet zo op. Althans, een uurtarief van € 10 lijkt ons niet echt iets om van te dromen.

Daar heeft Futurenet een oplossing voor. Je herinvesteert het verdiende bedrag opnieuw in Futurenet. Daarmee groeit je opbrengst exponentieel. Want, nogmaals naar het praktijkvoorbeeld kijkend. Je inleg is na 120 dagen dan geen € 500, maar € 600. Dit bedrag is overigens virtueel geld, want blijft binnen Futurenet.

Kortom, als je meer dan € 10 per uur wilt verdienen met het kijken van advertenties wordt je tegoed binnen Futurenet steeds hoger. Je kunt op deze manier uitkomen op een rendementen van wel meer dan 100%. Amazing, isn’t it 😉

Hoger rendement
Maar je kunt je rendement binnen Futurenet nóg meer verhogen.
Denk aan Tupperware. Deze firma werd groot met ‘thuisparty’s’ waar je vershoudbakjes kon en kunt kopen tijdens een bijeenkomst met meerdere deelnemers. Als verkoper van Tupperware is het interessant om zelf zo’n thuisparty te organiseren. Maar het is nog interessanter als je collega’s weet te vinden die de party’s gaan geven. Hoe meer verkopers je vindt, hoe meer bonussen je ontvangt.

Zo werkt het ook bij Futurenet. Als deelnemer kun je een ‘team’ vormen met teamleden die voor jou dagelijks vijf minuten naar advertenties kijken. Jij krijgt hiervoor een commissie van tot wel 8% van Futurenet. En als jouw teamleden andere collega’s vinden, krijg je daarvoor 4%. Op deze manier krijg je tot vijf niveaus verder commissie als je je team uitbreidt.

Mooi?
Financieel klinkt het misschien aantrekkelijk. Vijf minuutjes klikken per dag met een rendement dat kan oplopen tot wel meer dan 100%. Wie wil dat nu niet?
Wij. Wij investeren zeer zeker niet in Futurenet om een aantal redenen.

Gezond bedrijf
Een gezond bedrijf is financieel gezond. Door het ‘investeren’ in Futurenet kies je voor een partij die hoge rendementen geeft op je inleg, terwijl onbekend is waarom dit rendement zo hoog is. Futurenet is van origine een Pools bedrijf en diverse Poolse overheidsorganen waarschuwen voor Futurenet als scam. Dat geeft ons niet direct vertrouwen als investeringsdoel. Op basis van ons onderzoek lijkt Futurenet een zeepbel die eens gaat knappen. De verantwoordelijkheid dat wij dat systeem in stand houden, willen we niet dragen.

Vrijheid
Kernwaarde in ons bedrijf is vrijheid. We lazen van deelnemers dat Futurenet een middel is om deze (financiële) vrijheid te bereiken. Alleen al het idee dat we afhankelijk zijn van derden om (financiële) vrijheid te verkrijgen, geeft ons persoonlijk kriebels. Wij hebben het idee dat je steeds verder verstrikt raakt in het Futurenet ‘web’.

Bijverdienste
Futurenet wordt in eerste instantie gepresenteerd als ‘bijverdienste’. Uit het voorbeeld blijkt dat het steeds interessanter wordt naarmate je meer geld en tijd in Futurenet investeert. Natuurlijk is het een eigen keuze of je dit doet, maar de verdiensten zijn zo aantrekkelijk dat wij het idee hebben dat we al gauw meer met Futurenet bezig zijn dan met onze eigen missie waar we voor staan. Wij investeren onze kostbare tijd, energie en geld graag in ons eigen bedrijf en vooral in onze klanten. En niet in ‘maar’ vijf minuutjes kijken naar advertenties per dag. Wij vinden ons bedrijf en onze klanten véél te leuk 😉

Voeding
Jaren geleden ging bij ons de televisie de deur uit. Ook hebben we een ‘nee/nee’ sticker op de deur. Ten eerste omdat we zelf graag bepalen wat we wanneer te zien krijgen. Ten tweede houden we niet van reclame. Dat is precies de reden dat wij Futurenet niet ons huis binnen halen. Vijf minuten per dag kijken naar advertenties door anderen is gekozen, is voor ons een gruwel. Bij alles wat we binnenhalen, kiezen we voor ‘voeding’ niet voor ‘vulling’. Futurenet komt bij zeker niet door deze keuring.

Focus
Je hoort het alle succesvolle ondernemers zeggen en het is ook onze ervaring met klanten: “focus” is als ondernemer is key om je doelen te behalen. Niets en niemand kan ons uit onze focus (missie/ visie) halen. Zelfs niet als het heel veel geld oplevert. En ook niet als het ‘maar’ vijf minuten per dag kost. Het gaat hoe dan ook ten koste van onze focus. En dan is zelf zo’n hoog financieel rendement ons dat niet waard.

Wederkerigheid
Onze ervaring is dat je terugkrijgt wat je de wereld inzendt. In een interview met founder Stephan Morgenstern van Futurenet zegt hij: “We want to create the best platform on the internet for making money”.

Onze interpretatie van Stevens uitspraak is dat het zijn intentie of missie is om het beste geld creërende platform op internet te zijn. Geld is energie. Tegelijkertijd lijkt het ‘lege’ energie, omdat er geen mooie producten of diensten aan verbonden zijn. Zoals wij het zien, draait Futurenet om het ‘rondpompen’ van de energie geld. Daarmee verdwijnt voor ons gevoel een belangrijke waarde, namelijk: wederkerigheid.

Begrijp ons niet verkeerd. We zijn dol op geld. Tegelijkertijd voelt het ‘leeg’ om met elkaar een systeem te creëren dat simpelweg geld rondpompt. Er is geen wederkerigheid, behalve dat ik mijn team beloof om financieel onafhankelijk te worden. Is dat alles? Is dat mijn doel in het leven?

Ons persoonlijke antwoord is “nee”. Wij willen ons met onze missie bezighouden. Mooie projecten. Klanten helpen. Inspirerende mensen met bedrijven die de wereld een stukje mooier maken. Die er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen gezonder gaan eten of minder stress ervaren. Daar willen we onze kostbare tijd en energie in steken. Dat is voor ons wederkerigheid.

Ons advies
Terugkomend op de vragen van onze klanten: “moet ik dit doen?” Natuurlijk is de keuze helemaal aan onze klant of jou als lezer zelf.

Ons advies is om geen tijd en geld te ‘investeren’ in Futurenet. Investeer je kostbare tijd en geld direct in je bedrijf of in jezelf.

Dan antwoord op de vraag: “is het te mooi om waar te zijn?” Na het onderzoek dat wij hebben gedaan, denken we inderdaad dat het te mooi is om waar te zijn. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit 😀

Ondertussen spenderen wij de beloofde “vijf minuutjes” per dag aan elkaar en ons bedrijf. Werken wij verder aan onze missie en bouwen we met onze klanten aan een gezond bedrijf wat ze energie oplevert in plaats van kost. En hopen we dat jij dat ook doet.

Dat kost tijd. En energie. Een hoop hoofdbrekens. En misschien zelfs slapeloze nachten. Maar ‘in the end’ levert dit prachtige producten en diensten op, waarmee we een beweging in gang zetten van ondernemers die de wereld een stuk mooier maken. Laten we die energie met elkaar op gang brengen en houden. Let’s unite!

3 reacties

  1. En dan is de vraag… hoe haal ik mijn winst eraf. Hoe komt het op mijn bankrekening. Dat zou kunnen met een speciaal bankpasje. Dat krijg je als je minimaal een jaar meespeelt? Jongens… vraag bij aanvang ook hoe je je winst eraf kunt halen. Ik kwam er niet uit. Ben ermee gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *